Geçen eğitim- öğretim yılı öncesinde tamamlanan ve karşılaşılan sorunlar nedeniyle eğitim- öğretimin 2 hafta gecikmeli olarak şantiye elektriği ile başladığı TOKİ Asarlık İlköğretim Okulu’nun elektriği bu yıl Temmuz ayı başında TEDAŞ Menemen Şubesi yetkililerince kesildi. Okul Aile Birliği tarafından yapılan başvurularda, binanın İnşaat Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni belgeleri olmadığı gerekçesiyle elektriklerin kesildiği belirtildi. Okulun üzerinde kurulduğu arsanın İzmir Defterdarlığı ve Asarlık Belediyesi arasında süregelen dava nedeniyle tapu tescilinin yapılamadığı belirtilirken, gerekli belgelerin bu yüzden alınamadığı ifade edildi.

VALİ DEVREYE GİRDİ YİNE BAĞLANMADI

Okul Aile Birliği yöneticileri tarafından yapılan yazışmalar sonrasında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Valiliğe yazdığı yazıya cevaben Valilik okula 'şantiye elektriği' bağlanması için Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye yazı gönderdi. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’den ise TEDAŞ Menemen şubesine “Yönetmelik ve mevzuat kapsamında gerekli işlemlerin yapılması” tabiri ile bir yazı gönderildi. TEDAŞ Menemen Şube Şefi Atakan Şenkal ile görüşen okul aile birliği başkan ve yöneticileri Valilik tarafından yazılan yazı gereğince okula elektrik bağlanmasını talep etti. İddiaya göre, Şef Şenkal, şantiye elektriği verilmesi için şantiye projesi çizilmesini istedi. Bu projenin çizilmesine rağmen okula elektrik bağlanmadı.

HAYIRSEVERİN EVİNDEN TEHLİKELİ ELEKTRİK

Kayıt işlemleri süren okulda bilgisayar ve yazıcı çalışmayınca işler durdu. Bunun üzerine karşı binada oturan bir hayırsever veli, 100 metrelik bir uzatma kablosu ile okulun elektrik almasını sağladı. Evin balkonundan çıkan kablo okulun önündeki sokağı ve okul bahçesini geçerek içeriye giriyor. Çocukların yetişebileceği bir yerde olan elektrik kablosu, her an bir tehlikeye davetiyi çıkarıyor.

MUM VE BATTANİYE İSTEYECEĞİZ

Okul aile Birliği Başkanı Şenay Ulutaş, 2011- 2012 döneminde İzmir Valiliği oluruyla iki haftalık da olsa bir gecikmeyle eğitime başlandığını hatırlattı. Geçen yıl şantiye elektriği kullanılarak derselerin yapıldığını, bu yıl Temmuz başında ise Menemen TEDAŞ yetkilileri tarafından okulun elektriğinin direkten kesildiğinin kaydeden Ulutaş şunları söyledi:

"İnşaat Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzni belgeleri TEDAŞ tarafından istendi. Başlatılan yazışmalar sonucunda Valilik tarafından Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye okula şantiye elektriği bağlanması için bir yazı yazıldı. Ancak okulun elektriği yine bağlanmadı. Eğitim öğretim yılı başına kadar elektrik bağlanmaması durumunda, Okul Aile Birliği olarak velilerden aydınlatma için 5’er mum ve kış aylarında ısınmak için battaniye isteyeceğiz.  Çocuklarımızın buradan başka gidebileceği bir okul yok. Burası TOKİ tarafından yeni yapılmış çok modern bir okul. TEDAŞ yetkililerinin Valilik talimatını hiçe saydığını görüyoruz. Bizlerin sesini duyarak bize yardım eli uzatacak bir yetkili arıyoruz."

TEDAŞ Menemen Şube Şefi Atakan Şenkal’a ise ulaşılamadı.



HY(İÖ/COŞ)