Karabük Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret eden TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün itibariyle 540 bin 118 konut rakamına ulaştıklarını açıklayan Karabel, "Sayın Başbakanımızın bize tebliğ etmiş olduğu 2023 yılına kadar ikinci bir 500 bin konutluk hedefimiz daha var. Bunu da 2011 seçiminden sonra üstlendik ve bugüne kadar 40 bin küsur konutu da tamamlamış olduk" dedi.

Hazine arazisi olmayan yerlerde, belediyelerin talebi doğrultusunda çalışma yaptıklarını kaydeden Karabel şöyle konuştu:

"TOKİ hazine arazisi üzerine toplu konut alanları inşa ediyor. Ancak hazine arazisinin olmadığı yerlerde gerçekten fazlasıyla ihtiyaç varsa, o doğrultuda da gerekli çalışmaları yapabilmek için gerek belediye arazilerini satın alarak, veya diğer yollara tevessül ederek mevzuat çerçevesinde yine toplu konut yapmaya devam edebilir. Belediyelerimizin ihtiyacı ve talebi olduğu müddetçe, biz de bu konulara sıcak bakmaya devam edeceğiz."

Karabel daha sonra AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile beraber yapımı devam eden ve tamamlanmış konutlarda incelemelerde bulundu.



BD(MÇ/COŞ)