Daha önce merkeze bağlı köy olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Aşağısöğütönü'ndeki TOKİ konutlarında oturanlardan yaklaşık 50 kişi, blokların önündeki boş araziye CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin hobi bahçesi yapmasına karşı çıktı. Temeli atılan hobi bahçesi önünde toplananlar yeşil alan, park ve spor tesisi istediklerini söyledi. TOKİ konutları sakinlerinden emekli matematik öğretmeni Ali Ergenç "Üç buçuk yıldır burada oturuyorum. Hem Büyükşehir hem de Tepebaşı belediyelerinin başkanlarına teşekkür ediyoruz. Yapılan güzel hizmetlerin arkasındayız ama burada hobi bahçelerini istemiyoruz. Bu alan bizim hizmetimize sunulmalıydı. Güzel bir yeşil alan, yürüyüş parkuru, spor tesisi yapılabilirdi. Hobi bahçeleri yapıldığında hem konutlarımızın önü kapanacak hem de burası tellerle çevrileceği için karşıya geçemeyeceğiz. Biz buraya hobi bahçelerini istemiyoruz" diye konuştu.

Hobi bahçelerini istemeyen grubun 200 metre uzaklığındaki çocuk parkının yanında toplanan 20 kadar kişi ise, hobi bahçesi yapılmasına karşı olmadıklarını söyledi. Hobi bahçesi yapılmasını istediklerini belirten gruptakiler "Tepebaşı Belediyesi'nin bugüne kadar bu semte yaptıkları hizmetlerden memnunuz. Hobi bahçesinin buraya yapılmasının bize bir zararı yok. Buraya hobi bahçesi yapılabilir. Biz semtimizin gelişmesini istiyoruz" dedi.

Hobi bahçesi istemeyen gruptakiler, hobi bahçesinin yapılmasından yana olan kişilerin yanına geldi. Hobi bahçesi isteyenler ve istemeyenler arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraftarlar birbirlerine yumruk ve tekme attı. Araya girenler kavgayı ayırdı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri sevk edildi.

Olaylar yatıştıktan sonra hobi bahçesi inşaatında çalışan belediye işçileri ile hobi bahçesi yapılmasını istemeyenler arasında tartışma çıktı. İşçilerin çalışmalarını engellemek isteyenleri polisler uzaklaştırdı.