Adabük Mahallesi'nde 9 ay önce yapımına başlanan 50 yataklı devlet hastanesinin inşaatında çalışan 70 işçi, uzun süredir para alamadıklarını, sigorta ücretlerinin de ödenmediğini ileri sürerek iş bırakma eylemi başlattı. Bu sabah inşaat alanına giden ancak yine paraları ödenmeyen işçiler, bunun üzerine dışarı çıkarak açıklamalarda bulundu.

Sosyal hakları olmadan çalıştıklarını ileri süren işçilerden Necdet Kılıç, "Hasta olduğumuzda dahi para vermiyorlar. Bu nedenle artık çalışmamaya karar verdik. Paramızı tam alana kadar da çalışmayacağız. Çünkü paraya susadık. Hiçbir ihtiyacımızı karşılayamıyoruz" dedi.

İnşaat alanında hiçbir iş güvencesi olmadığını iddia eden işçi Necmi Tufan da, "Bir baret verdiler. İş güvencesi yok, ayakkabı yok, elbise yok. Her hakkımızı aldığımıza dair sözleşme imzalatmaya çalışıyorlar. Bunun için de her türlü baskıyı yapıyorlar. Maaşların gününde ödenmesini istiyoruz. Ayın 5'inde asgarisi, 10'unda da maaş dediler. Geleli 65 gün oldu ama hiçbiri yok. Sigortamız bile tam ödenmiyor. Vaatle buraya kadar getirdiler. Artık bunaldık ve iş bırakmaya karar verdik. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Hiçbir sosyal hakkımızı alamadık çünkü" diye konuştu.

Yüklenici firma Aram İnşaat yetkilileri ise "Devlet para gönderdikçe veriyoruz. Biz devlete bağlıyız" dedi.



HK(TM/CK)