Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Tokat ili Turhal İlçesi merkezli Amasya, Bilecik, Yozgat, Kastamonu, Samsun, Ankara, İstanbul ve Muğla illerinde geçen hafta eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyetleri çerçevesinde insan ticareti yapma, hırsızlık, dolandırıcılık, oto hırsızlığı, ikamet kurşunlama olaylarına karıştığı iddia edilen 25 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yapılan sorgulamada 25 kişiden 12’si tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 25 kişi ile birlikte, 2 ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeklere ait 18 fişek, bir ruhsatsız 7.65 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 6 fişek, bir ruhsatsız Almanya meşeli 9 mm çapında tabanca ve bu tabancaya ait 6 fişek, 150 gram toz esrar ve çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Ayrıca suç örgütünün Tokat ve çevre illerde işyerlerinden ve evlerden gerçekleştirdiği hırsızlık olaylarını kiraladıkları araçlarla yaptıkları, dolandırıcılık olaylarında ise "Gömü bulduk" diyerek önce hedefteki kişilerle irtibata geçtikleri, 1 veya 2 gerçek altın gösterdikten sonra sahte altın verip paralarını alarak dolandırdıkları belirlendi.

ÖLÜM TEHDİDİYLE FUHUŞ

Suç örgütünün ayrıca, fuhuş yaptırmak amaçlı yerli ve yabancı uyruklu kadınları genellikle Gürcistan, Azerbaycan, Özbekistan, Mersin, Amasya, Çorum, Nevşehir, Sivas, Ankara, Kastamonu, İstanbul, Amasya illerinden yine fuhuş ve insan ticareti yapan kişiler aracılığıyla irtibata geçip Tokat iline getirdikleri belirlendi. Şüphelilerin, bu kadınları kendi evlerinde veya tutmuş oldukları randevu evlerinde barındırdıkları belirlendi. Çetenin, fuhuş amaçlı kadın isteyen ve ikametlerini bilmeyen müşterilerin otolarına veya bağ evlerine kadar servis yaptıkları, bazen de otellere yönlendirdikleri, ormanlık alanlarda, araçlarda veya bağ evlerinde fuhuş yaptırdığı ifade edildi. Örgüt lideri Ç.S.’nin evlerin çevresinde polise yakalanmamak için gözcülük yapmak üzere 3 kişi görevlendirdiği, bu kişilere görevlendirme karşılığında sigara, alkol, uyuşturucu ve para verdiği saptandı. Şüphelilerin, fuhuş yapmak istemeyenleri ölümle tehdit edi, işkence yaptıkları ve kendilerine zorla fuhuş yaptırdıkları, örgüt üyelerinin aynı zamanda yaralama, hırsızlık, fuhuş amaçlı dolandırıcılık suçları da işledikleri öğrenildi.