Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan 10 askerden biri olan Turhallı Uğur Sağdıç 7 ay önce vatani görevine başlamıştı. İstanbul'da oturan iki çocuklu Yeter ve Yılmaz Sağdıç çiftinin erkek çocuğu olan 20 yaşındaki Sağdıç askere gitmeden önce tekstil fabrikasında çalışıyordu.

ÖNCE 'YARALI' DEDİLER

Uğur Sağdıç'ın şehit olduğu öğrenilince, Turhal Kaymakam Vekili Zile Kaymakamı Nuri Özder, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Böberci, Turhal Gündoğdu Mahallesi'nde oturan dedesi 63 yaşındaki Hamza ve babannesi 60 yaşındaki Sultan Sağdıç'ın evine geldi. Heyette bulunan yetkililer önce Hamza Sağdıç'a, torununun yaralı olduğunu söyledi.

Bir süre sonra Üsteğmen Mehmet Böberci, "Asker her zaman doğruyu söyler" diyerek Hamza Sağdıç'a torunu Uğur'un şehit olduğunu bildirdi. Hamza Sağdıç, "Yaralı olduğunu söylediniz ya, kurban olduğum" diye ağlayarak komutana sarıldı. Acı haberle sinir krizleri geçiren Sultan ve Hamza Sağdıç çiftine, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit evine ve mahalleye ay- yıldızlı bayraklar asıldı.

Yeter ve Yılmaz Sağdıç çiftinin de oğullarının şehit olduğu haberini alınca, yarın yapılacak cenaze töreni için İstanbul'dan Turhal'a gelmek üzere yola çıktığı belirtildi.