Tokat'ta eğitim sendikaları ortak karar alarak yapılacak merkezi bütün sınavları boykot etme kararı aldı. Öğretmenler boykot kararını gerekçe olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in eğitim camiasına yönelik çalışma saatleri, ücret ve izin konusundaki sözlerini gerekçe gösterdi. Sendika binasında açıklamalarda bulunan Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Cemil Çağlar, genel merkezlerinin kararı olmamasına rağmen yerelde bu kararı aldıklarını söyledi. Çağlar, şöyle dedi:

"Merkezi bütün sınavları boykot etme kararı aldık. Merkezi ÖSS, LYS, SBS, açık lise, açık öğretim gibi bütün sınavlara öğretmenlerin itibarları iade edilinceye, 'Ya öğreten ol ya öğrenen ol' anlayışı hakim oluncaya ve sayın Başbakanın ve bakanın eğitim çalışanlarına yönelik söylemlerini düzeltene kadar Tokat'ta merkezi sınavlarda görev almama kararı aldık. Şu ana kadar da uyguluyoruz. Eğitim çalışanlarının gönlü kırıktır. Yetkililerden bu kırıklığı tamir edecek açıklama bekliyoruz." 

Cemil Çağlar, sınavlarda Valilik ve Kaymakamlık tarafından görevlendirme olacağını belirterek, "Mesela ilçelerden Yeşilyurt'a, Artova'dan Sulusaray'dan öğretmen takviyesi gibi çalışmalar varmış, Yeşilyurt merkez olduğu için. Bir şekilde görevlendirme olur. Bizim Tokat'taki kararımız bu yönde. Biz hafta sonu Tokat'ta bile olmayacağız" dedi.

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya da yazılı  açıklama yaparak 9 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim 8'inci sınıflara yönelik düzenleyeceği Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) katılmama kararı aldıklarını ifade etti. KESK'e bağlı sendika üyeleri de sınavlara katılmayacağını duyurdu.



MT,FY(EA/İD)