Tokat'ta dün akşamden beri aralıksız bir şekilde devam eden kar yağışı sonrası merkeze bağlı köylerde bulunan öğretmenler ve öğrenciler idari izinli sayıldı. Bunun üzerine kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çat İlköğretim Okulu'nda görevli 34 öğretmen bir otobüs ve bir minibüs ile kent merkezine doğru yola çıktı. Öğretmenleri taşıyan iki servis aracı da kar yağışı nedeniyle belde çıkışında kara saplandı.

HABER İÇİN GİTTİLER KARA SAPLANDILAR

Öğretmenlerin yolda kaldığını öğrenen basın mensupları da haber yapmak için bölgeye gitti. Gazetecileri taşıyan araç beldeye 10 kilometre kala kara saplandı. Bir süre kendi araçlarını çıkarmak isteyen gazeteciler, başarılı olamadı. Öğretmenler ise yaklaşık bir saat süren çalışmalarının ardından kendilerini taşıyan servis araçlarını bulundukları yerden çıkardı.

BİRBİRLERİNE YARDIM ETTİLER

Yola çıkan öğretmenler, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilerin yolda kaldığını görünce durup yardım etti. Gazetecilerin aracı kardan çıkarılıp yola devam edilirken, öğretmenleri taşıyan araçlar bir süre sonra tekrar kara saplandı. Gazetecilerin de yardımı ile araçlar kardan çıkarılırken, yaklaşık iki saat  sonra gazeteciler ve öğretmenler güçlükle şehir merkezine ulaştı.