Tokatlı iş kadını Hilal İşbilen tarafından Tokat-Turhal Karayolu üzerine kurulacak olan hipoterapi merkezinde engelliler için farklı bir tedavi yöntemi uygulanacak. Merkezin yapımına iki ay sonra başlanacağını söyleyen projenin basın danışmanı Mehmet Ali Tanrıverdi bunun tamamen engellilere yönelik bir hizmet olacağını söyledi. Projede at ve diğer çiftlik hayvanlarının kullanacağını belirten Tanrıverdi, "Burada engellilere yönelik rehabilitasyon merkezi kurmayı hedefliyoruz. Atlar ve diğer çiftlik hayvanları ile engelli vatandaşlarımızı temasa geçirerek yaşayamadıkları bir takım yetersizlikleri gidermeyi planlıyoruz. Hayvanlardaki koşulsuz sevgiyi engelli vatandaşlarımızın hissediyor olması ile tedavi edileceklerini düşünmekteyiz. Bu Avrupa ve ABD'de uygulanan bir proje. Bilimselliği olan bir proje. Bu proje ile koşulsuz sevgi verecek olan hayvanlarımızın engelli vatandaşlarımızın sürekli hissetmiş oldukları sıkıntıları, stresleri ve depresyonu azaltacağına, hayatı bakış açılarını daha olumlu hala getireceğini düşünmekteyiz" dedi.

HAYVANLARI BESLEYECEKLER

Kurulacak olan at çiftliğinde engellilerin atları besleyeceğini ve zaman zaman at bineceğini söyleyen Tanrıverdi, "Bu uygulama tamamen uzman kişiler tarafından gerçekleştirecektir. Ayrıca açacağımız inek çiftliğinde aynı uygulamalar ile engelli vatandaşlarımız bu hayvanları yemleyecekler. Dolayısıyla kendilerine bir güven sağlamış olacaklar. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın buraya ulaşması için tamamen ahşaptan kurulu bir yol yapılacak. Bu yolda görme engelli vatandaşlarımız için özel tasarlanmış bir zemin yapılacak. Yani görme özürlü vatandaşımız kendi başına bu yolda yürüyerek bu alanı gezmiş olacak" diye konuştu.

Projenin Ar-Ge çalışmalarının tamamlandığı belirten Tanrıverdi, maliyetinin ise yaklaşık 4 milyon lira olacağını kaydetti.



FY(EA/CK)