Tokat'ta Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 100 kişi KESK'in Ankara'da düzenleyeceği eyleme gitmeleri polis ekiplerince engellenince eylem yaptı. Sendika binasında bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri, Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde yürüyüş sırasında AK Parti aleyhine slogan attı. AK Parti il binası önüne gelen grup üzerinde, '4+4+4=İdeolojik Baskı' yazılı çelengi bina önüne bıraktı. Ağızlarını siyah bantla kapatan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ertan Uysal, Ankara'da yapılacak olan basın açıklamasına katılmalarının hukuk dışı bir biçimde engellendiğini belirterek şöyle dedi:

"İşte AK Parti'nin ileri demokrasisinin geldiği nokta budur. Bütün baskı, yasak ve engellemelere rağmen meşru ve demokratik haklarımızı kullanacağız. Ankara'ya gidişimizi engelleyen, demokratik tepkimizi kullanmamızı engelleyen, anayasal hakkımızı kullanmamızı engelleyen AK Parti'nin hukuk tanımaz tutumunu kınıyoruz. Temel hak ve özgürlüklerimizi kısıtlayan AK Parti'ye bugün siyah çelenk bırakıyoruz."

Grup buradaki açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı'na giderek yarım saatlik oturma eylemi yaptı. Olaysız sonra eren eylem boyunca çok sayıda polisin önlem aldığı görüldü.



MT(EA/COŞ)