Tokat İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 13 Haziran gecesi yoğun bakım servisinde kalan 8 hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Yazı, "Bunları hastane başhekimimiz ile de görüştük. Konu ile ilgili bilgileri aldık. Konu ile ilgili inceleme başlattık. Bu konuyu inceliyoruz. İncelemenin sonucuna göre gereğini yapacağız" dedi.

Yaşanan ölümlerin ardından hastane yetkililerinden bilgi aldıklarını belirten Yazı, "Başhekimlikten aldığımız ilk bilgilere göre, 2 trafik kazasından gelen hasta, 2 beyin kanamasından yatan hasta var. 3 tanesi de son dönem kanser hastası var. 1 tane de Turhal ilçemizde kalp krizi geçirip, ölüm anında getirilen hasta var. Bilgi sahibi olur olmaz incelememizi başlattık. Bir şey var, mı yok mu, şu an bişey söylememiz mümkün değil" diye konuştu. 

İl Sağlık Müdürü Saadettin Yazı, basın mensuplarının "Hasta yakınları elektrik kesintisinden dolayı ölümlerin olduğunu söylediler'' sorusu üzerine, "Tam doğru olan kısmını inceleme sonucu verecektir. Ama benim bildiğim oranın teknik donanımı elektrik kesintisi ihtimalini devre dışı bırakacak şekilde" diye açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlerinin isimleri ise açıklanmadı.

MT,FY(EA/SSA)