CHP İl Başkanı Duran Kum, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin bazı illerinde CHP'lilerin AK Parti'ye üye yapıldığının tespit edildiğini, bunun bir benzerinin Tokat'ta da ortaya çıktığını söyledi. İl genelinde toplam 422 CHP'linin Ak Parti'ye üye yapıldığını söyleyen Kum, şöyle devam etti:

"Maalesef bu konu ilimizde skandal. Bu skandalın sorumlusu iktidar partisidir. İktidar partisi Türkiye gündemini bıraktı, CHP'nin içine el attı. Bir partinin hali hazırdaki görev başında olan il genel meclis üyesi, il disiplin kurulu üyesi, ilçe yönetim kurulu üyesi nasıl olursa AK Parti üyesi olabilir?" 

99 CHP'linin AK Partili yapıldığı Zile İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanı'nın 'İhaleye fesat karıştırma' suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılandığını belirten şöyle konuştu:

"İktidar yanlış işlerle uğraşıyor. Aksi halde çıkıp bunun cevabını versin. Ziile ilçemizde 99 CHP'linin AKP'ye üye olması asla söz konusu değildir. Bu konunun takipçisiyiz. Konu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunduk."

Üye kaydı yapılanlar arasında CHP'li İl genel meclisi üyesi Mehmet Ocak ile İl Disiplin Kurulu üyesi Vejdi Ergin'in de yer aldığı açıklandı.

"BİLEREK YAPILAN BİRŞEY DEĞİL"

AK Parti Zile İlçe Başkanı Yusuf Güzel ise, sistemde yapılan yanlışlıktan dolayı CHP'lilerin AK Parti'ye üye yapıldığını söyleyerek, "Bu hata düzeltildi. Nasıl olduğunu biz de araştırdık. Bu bilerek yapılan bir şey değil" diye konuştu.