İlçede kasaplık yapan 58 yaşındaki Mustafa Demirel ile oğulları 30 yaşındaki Orhan Demirel ve 28 yaşındaki Erkan Demirel, iddiaya göre Kurban Bayramı'ndan yaklaşık 3 ay önce Almus, Erbaa, Niksar ve bu ilçelere bağlı köylerde çok sayıda besiciden bedelini bayram sonrası ödemek üzere hayvan aldı.

DÜKKAN KAPALI, TELEFONLARA ULAŞILAMIYOR

Hayvan sahipleri bayram sonrası paralarıını almak için Mustafa Demirel ve oğullarının işlettiği kasap dükkanına geldi. Ancak dükkanın kapatıldığını gördüler. Mustafa Demirel ve oğullarına cep telefonlarından da ulaşamayan besiciler, dolandırıldıklarını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundular.

"VATANDAŞLAR MAĞDUR"

Almus Esnaf Odası Başkanı Erol Ceritoğlu, ''Kasaplık yapan aile birçok kişiden 2 milyon lira değerinde hayvan almış. Vatandaşlar şu an mağdur. Birçok vatandaşımız dükkan önüne geldi ve öfkeliler'' dedi.

Almus'a bağlı Üç köyünden gelen Mustafa Keskin, kasap aileye 4 bin 500 liraya kendi tosununu ve yine aynı fiyata yeğenin kurbanlık hayvanlarını verdiğini söyledi. Keskin, kasap ailenin yakalanıp, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Besicilerin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, Mustafa Demirel ve oğullarının yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.



FY(EA/AK)