Kanal 60 TV Genel Müdürlüğü yapan ayrıca yerel gazetelerde köşe yazıları yazan Hüseyin Kömür, belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Çalıştığı kanalın uydu yayınına gerekli fiber internet hattının kazı çalışması için Belediye Başkanı AK Parti'li Adnan Çiçek ile görüşmek için makamına gittiği belirten Kömür, "Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek asla kazıya müsaade edemeyeceğini söyleyerek belediye ile ilgili yazdığım yazılıları önüme koyarak, 'Bu yazıların hesabını ver. Önce adam gibi yazılar yaz sonra bizden işinin yapılmasını iste' dedi. 'Yazılarımın tamamen sizin personelinizin ve Tokatlı'nın istekler ve şikayetlerinden oluşmakta, ben ferdi yazılar yazmıyorum. Siz makamdasınız ben vatandaşım ve işimi halletmek zorundasınız' dedim. Buna karşılık, 'Kesin Hayır' cevabı aldım" dedi.

"ODAYA ALIP TEHDİT ETTİLER"

Makamda görüşmesi ardından dışarı çıktığını ve burada belediye başkanın koruması Şükrü Aydın ve şoförü Hasan Avşar'ın kendisini beklediğini ifade eden Kömür, şöyle dedi:

"Bana, 'Gel sen bakalım' diyerek başkanın odasının karşısındaki odaya zorla içeri aldılar. Başkanın koruması, 'Sen bu yazıları hangi cesaretle yazıyorsun, sen kim oluyorsun, senin yedi sülaleni' gibi küfürler etti. Bundan sonra, 'Arkanı koru, Tokat'ı terk et, seni öldürür bir tarafa atarım' dedi. Başkanın korumasının bir eli sürekli belindeki silahta idi. Bu esnada şoförü ayağa kalkarak, 'Oğlum senin neyine yazı yazmalar, bir vursak elimizde kalırsın. Sana Tokat bundan sonra haram' gibi tehditlere başvurdu. Bu sözlere karşılık, 'Ben buraya makama geldim, sizinle işim yok' dedim. İkisi de arkamdan küfürlü bir şekilde bağırırken önce dışarı çıktım. Sonra başkanın makamında tekrar geldim. Konuyu anlattım. Şoförünü ve korumasını içeri çağırarak, 'Bu konular tasvip edeceğim türden değil, makama gelen bizim misafirimiz, bu işlerinizi dışarıda halledin' diye talimat verdi." 

Kömür, olayın ardından belediye başkanın koruması Şükrü Aydın ve şoförü Hasan Avşar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.