Hukuken bir sıkıntısı olanların başvuracağı yerin belli olduğunu söyleyen Başkan Çiçek, "Ne yaptığımın farkındayım. Boş laflarla, boş dedikodularla bizim harcayacak zamanımız yok” dedi.  Başkan Çiçek, kendilerinin iş üretmeye çalıştığını söyleyerek, şunları söyledi:

“Tokat Belediyesi'nin dedikoduyla şununla bununla hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtmek istiyorum. Tokat halkı herhalde 8 yıllık dönemde kimin ne olduğu konusunda kanaatini belirlemiştir. Dolayısıyla bizim bir takım dedikodulara, basında çıkan bir takım haberlere verecek cevabımızın olmadığını da belirtmek istiyorum. Hukuken bir sıkıntı olduğunu görenler varsa bunların müracaat yerleri bellidir. Daha önceki yıllarda da biz bunları çok yaşadık. Daha önceki yıllarda da bizlerle ilgili olarak çok konuşanlar oldu. Biz hep aynı adresi gösterdik. Kimin ne sıkıntısı varsa, kimin bir takım konularda ne tür endişeleri varsa bunların müracaat yerleri bellidir."

Tokat Belediyesi olarak denetimlere açık olduklarını ifade eden Çiçek, "Bu konuda herhangi bir çekincemiz söz konusu değildir. Buna benzer konularda biz iş yapmaktan, koşmaktan bunlara cevap verecek fırsatlar bulamıyoruz. Dolayısıyla ben kendi içerisinde değerlendirdiğimiz zaman bu hususların olmasını doğal karşılıyorum. Bu tür konulara hiç bir zaman girmedim, girmeyeceğim. Bu tür konularda siyasetten gelen insanlar bütün sorumluluğunu üstlenirler. Tokat'ta 2 dönemdir ben üstlenmiş durumdayım. Ne yaptığımı da biliyorum, ne yaptığımın farkındayım. Dolayısıyla boş laflarla, boş dedikodularla bizim harcayacak herhangi zamanımız yok” dedi.

''SAVCILIĞA GİDECEĞİM''

Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Sefer Bayın ise basına yansıyan haberler sonrası istifa etmesi yönünde yorumlar yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

“İstifa etmek kolay. Benim istifa etmem çözümse edeyim. Fakat benim bir ailem, bir geçimim var. Yani diyorlar ki, inşaat mühendisisin iş bulursun. Ben 46 yaşındayım bu yaştan sonra tezgah mı kuracağım. Böyle bir şey olmaz ki, benim bir düzenim var. Ama bu tabi doğal. İnsanlar diyor ki, '3 yıldır nerdeydin'. 3 yıldır ben buradaydım ve mücadele ettim. Konu ulusala taşınınca gündeme geldi. Olmasa iyi miydi, elbette iyiydi ama oldu ne yapalım. Sonuçta ben de sesimi duyuracağım. 'Savcılığa git' diyorlar, oraya da gideceğim. Kimse merak etmesin, hakkımı arayacağım. Nasıl arayacağım, onu bilemiyorum. Bu devlet hukuk devletidir, bu devletin Anayasası var.''