Çeşme Radisson Blu Otel’de başlayan ve 3.5 saat süren TOBB Yönetim Kurulu toplantısı basına kapalı olarak gerçekleşirken, toplantı çıkışında değerlendirme yapan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, toplantının gündeminde İzmir’in sorunları ve EXPO 2020 adaylığının da yer aldığını söyledi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın toplantıda yaptığı İzmir değerlendirmeleri sayesinde de kenti daha yakından tanıdıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Kentin sorunlarını ve potansiyellerini yakından gördük. Bu sorunların çözümü için TOBB olarak elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik, bundan sonra da göstereceğiz. EXPO 2020 konusunda da zaten TOBB olarak bütçesine kaynak aktardık. EXPO 2015 sürecinde olduğu gibi son dönemde de her türlü lobi desteğini sağlıyoruz. Yurtdışında gittiğimiz ülkelerde mutlaka EXPO konusunu gündeme getiriyoruz. Bizi ziyarete gelen yabancı konuklarımızdan da EXPO 2020 için destek istiyoruz. Bundan sonra da lobi faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Gelecek 10 yıl içinde İzmir’in çok gelişeceğini, kenti “kimsenin tanıyamayacağını” söyleyen Hisarcıklıoğlu, İzmir’i ilgilendiren pek çok projeye destek olduklarını vurguladı.

YORGANCILAR: DAHA AKTİF LOBİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

TOBB Yönetimini İzmir’le ilgili bilgilendirdiğini dile getiren EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise “TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu İzmir ile çok ilgili. Yönetim Kurulu toplantısını İzmir’de yapalım dediğimde memnuniyetle karşıladı. İzmir ile ilgili isteklerimizi hiç kırmıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Sadece son 1 ay içinde Aliağa, Torbalı, Ödemiş’teki meslek liseleri için 1.2 milyon TL’lik kaynak aktarımı gerçekleştirdi. EXPO 2020 konusunda da Rifat Bey bütün yabancı temaslarında gündeme getiriyor. Bundan sonraki dönemde de daha aktif lobi desteği sağlanacak” dedi.

Toplantının ardından Ender Yorgancılar, TOBB Yönetim Kurulu Üyelerine zeytinyağı ile Çeşme’nin meşhur sakız reçelini hediye etti.