TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Eskişehir'den sonra gittiği Bilecik'te ilk olarak Şeyh Edebali türbesini ziyaret edip dua okudu.

Türbe ziyaretinin ardından Bilecik Sanayi ve Ticaret Odası'nın yeni binasının açılış törenine katılan Rifat Hisarcıklıoğlu Bilecikli iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmasında, "Türk iş dünyasının başı olarak sizlerle gurur duyuyorum. Bilecik'in 5 yıldızlı otel gibi 5 yıldızlı Ticaret ve Sanayi Odası var. Londra, Berlin, Paris'teki ticaret ve sanayi odaları üyelerine hangi standartlarda hizmet veriyorsa Bilecik'te aynı standartlarda" dedi. 

Türkiye'de işsizliğin yüzde 9, Bilecik'te ise yüzde 7 olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "İşadamlarınızın bankalarda paraları da var. Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek olan bir şehirsiniz. Daha ne olsun Allah sizlere her şeyi vermiş" diye konuştu.

Sanayinin Türkiye'de sürekli olarak geliştiğini, ihracatın 150 milyar dolara çıktığını anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle tamamladı: "Allah bize müthiş bir müteşebbis gücü vermiş. Avrupa'daki her üç televizyondan biri Türk malı. Karayolu taşımacılığında Türkiye ikinci sırada. Bize birincilik yakışır. Birincilik için de sistemin değişmesi gerekir. Kökten, 74 milyonu esas alan yeni bir Anayasa bekliyoruz."



CE (EK/RT)