TOBB üyeleriyle birlikte özel uçakla Ankara'dan Kayseri'ye gelen Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Mevlüt Bilici'yi makamında ziyaret etti. Kayseri'yi markalaştıran en önemli şeyin birlik ve beraberlik olduğunu, model şehir olmada, yöneticilerin büyük katkı sağladığını belirten Hisarcıklıoğlu ''Her gittİğim yerde Kayseri'yi model şehir olarak anlatıyorum'' dedi. Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin ''Ekonomi nasıl gidiyor, havalar sıcak ekonomi nasıl'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:

''Ekonomide soğutma var. Biz istiyoruz ki ekonomideki geçen yılki başarı hikayemiz gibi yüzde 8.5'luk büyüme gibi dünyanın ilk 3 hızlı büyüyen büyük ekonomisinden birisi olmak istiyoruz. Fakat bu sene bu rakamları herhalde biraz zor yakalayacağız gibi gözüküyor. Ekonomi biraz soğuk gidiyor."

Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Mevlüt Bilici'ye Mehmet Akif Ersoy'un 2 ciltten oluşan Safahat adlı eserini hediye etti. Hisarcıklıoğlu ''Bu eserden çok az sayıda bastırdık. İçerisinde Mehmet Akif Ersoy'un bugüne kadar yayınlanmamış bazı şiirleri de var'' dedi. Vali Mevlüt Bilici de günün anısına Hisarcıklıoğlu'na plaket verdi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklığoğlu, daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile Ticaret Odası Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu'nu da ziyaret etti.


OE(OE/AAA) (FOTOĞRAF)