TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu ile KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişiden oluşan grup, Anıt Park meydanında biraraya geldi. Grup adına açıklama yapan TMMOB Kocaeli Şubesi Başkanı Nedim Kara, "TMMOB olarak 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 13'üncü yıldönümünde, 'depremi unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı' halkımızla hep birlikte seslendireceğimize inancımız tamdır" dedi.

Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu vurgulayan Kara,"Bu yüzden depremle yaşamaya mecburuz. Bununla ilgili olarak da yerleşme ve yapılaşma bağlamında gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, yasaların uygulanması sağlanmalı, sağlıklı ve güvenli yapı üretim ve denetim sürecini sermayeye ticari bir alan olarak teslim eden anlayış bırakılmalı, kamusal denetim etkinleştirilmelidir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

AKUT'TAN EL KİTABI

Bugün ayrıca, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kocaeli Şubesi, Marmara Depremi'nin 13'üncü yıldönümünde halkı bilgilendirmek amacıyla hazırladıkları, 'Afet Bilinci ve Önlemler El Kitabı'nı Yürüyüş Yolu'nda dağıttı.



EA(MB/CK)