UZUN BİR YOLCULUĞA ÇIKIYORUM


Türel'in cenazesinin bulunduğu Türk bayrağına sarılı tabut, alkışlar eşliğinde sahneye getirilirken, Tilbe Saran da, tabutun üzerine “Elin elimde" notunun bulunduğu sarı güller bıraktı. Türel için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, öğrencisi Yeşim Koçak, Türel'in hiç sönmeyecek mumunu gözyaşları içinde sahneye getirdi.


Türel'in özgeçmişinin okunmasıyla devam eden törende konuşan Türel'in kızı Elif Türel, babasıyla aynı gün doğduklarını aktararak, “Ben ona 42’nci yaş hediyesiymişim. Aslında o bana bir hediyeydi. Babam kadar iyi Türkçe konuşan birinin kızı olarak, iki kelimeyi bir araya getiremeyeceğim ama o kadar çok şey söylemek istiyorum ki, babamı benim kelimelerimden dinleyin istiyorum. Ama kelimeler şu an bana ihanet ediyor. Onlar da benim gibi yetim kaldılar" dedi. Elif Türel, babasının son konuşmasında babasının “Uzun bir yolculuğa çıkıyorum" dediğini anlatarak, “Onu benimle birlikte bu sahneden yolcu ettiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.


Tilbe Saran da, “Çehov’un mektuplarından taşan aşk gibi bizimki de tiyatro ipliğiyle örülüydü. Bana güzel anılar bıraktın ama yüreğim şimdi ıssız kaldı. Şimdi sana ebediyete götürmen için son çalıştığımız oyunun metnini bırakıyorum" diye konuştu. Saran, daha oyunun metnini Cüneyt Türel’in cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine bıraktı.


ALKIŞLARLA UĞURLAMA


Konuşmaların ardından önce oyuncu arkadaşları tarafından Türel’in cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine serili olan Türk bayrağı alındı. Daha sonra da Türel’i uğurlamaya gelenler tabutun başına sırasıyla geçerek Türel’le vedalaştı. Vedalaşmanın ardından da genç oyuncular sahneye davet edilerek, Türel’in cenazesi omuzlarda salondan çıkarıldı. Türel’in cenazesi, Teşvikiye Camii’ne götürülmek üzere cenaze aracına konulurken, Türel’i uğurlamaya gelenler dakikalarca alkışlayarak, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nden Türel’i uğurladı.


DG-İY (MK) (FOTOĞRAF)