Şerif Çetin Tiyatrosu oyuncuları, ilk olarak 'Bit Pazarı' olarak bilinen Antikacılar Çarşısı, ardından Ayvalık Cumhuriyet Meydanı ve Talat Paşa Caddesi, son olarak da 3'üncü Çıkmaz Sokak’ta izleyicilerle buluştu. Sanat Sokağı’ndaki yoğun ilgi nedeniyle komedi türündeki üç perdelik 'Anason ve Biberiye' adlı oyunlarından bir bölüm ile iki skeç sahneleyen Şerif Çetin Tiyatrosu oyuncuları, performansla seyirciden tam not aldı. Şeref Çetin’in yazıp yönettiği oyunda Sevgi Yami, Nalan Durmaz, İbrahim Yıldırım ve Şeref Çetin’in rol aldı. Günün yorgunluğunu tiyatro izleyerek atanlar, oyunun sokakta sahnelenmesine ilk anlarda şaşırsalar da sonradan memnun kaldı. Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncuları, Çıkmaz Sokak'ın adının 'Sanat Sokağı' olarak değiştirilmesini isteyen esnafa oyunlarıyla teşekkür etmiş oldu.

Oyun ardından bir açıklama yapan Yönetmen Şerif Çetin, "12 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Ayvalık’ta seyircinin ayağına tiyatro götürmeyi kendimize misyon edindik. Bunun için bu güne kadar yılmadan projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Köy meydanlarında, hapishanelerde, belediye otobüsünde, evlerde oyunlar ortaya koyduk. Amacımız tiyatroyu sevdirmek. Bundan sonra da Ayvalık’da, hatta Türkiye’nin herhangi bir şehrinde, kasabasında ya da köyünde tiyatroseverler bizlerle karşılaşacaktır" dedi.

Şerif Çetin Tiyatrosu, tiyatro oyunlarının yanı sıra ücretsiz kitap dağıtımı, köylerde diş taramaları ve oyunculuk kursları düzelenmesiyle de tanınıyor.



AE(İÖ/BT)