Akatlar'da bulunan bir spor kompleksinde 23 Şubat 2012 tarihinde yaşanan olayda, 17 yaşındaki lise öğrencisi Mert Atçı tırmanmak için çıktığı yaklaşık 5 metrelik tırmanma duvarından yere düşerek yaralandı. Acı içinde yerde kıvranan Atçı, özel bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Atçı'nın belinde üç kemiği kırılırken, sol bileği de çatladı. DHA'ya konuşan Atçı, ihmal sonucu bu duruma geldiğini ifade ederek spor kompleksi sahiplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.


Spor salonunun ruhsatsız olduğunu da öne süren Atçı, "İlk başta arkadaşımla beraber tırmanma duvarına tırmanalım, dedik. Arkadaşım ilk tırmanmak istedi. Tırmanamadı. Ben ona göstermek için en tepeye kadar tırmandım. Fakat daha sonra en yukarıda dengemi kaybederek, elim kaydı ve betona çakıldım. 5 metrelik bir yükseklik vardı" dedi.


'MİNDER YETERSİZ, EĞİTMEN VE GÜVENLİK KEMERİ YOK'


Yaşadığı talihsiz olayı anlatırken zorlanan Atçı, "Kesinlikle ihmal vardı. Orada normalde minderin daha çok büyük, kalın ve yanında bir eğitmen ve güvenlik kemerim olması gerekliydi. Sonuçta düştüm. Mindere düşmem olanaksızdı. Çünkü minder 1.40 boyundaydı. En tepeden mindere düşmek imkansız. Ben çabaladım ancak en fazla ayaklarımın üzerine düşebildim. Omurgamda 3 tane kırık var. Kırılan kemiği iskeleye, aldılar" diye konuştu


'SAĞLIK GÖREVLİSİ YOKTU'


Spor salonunda düştükten sonra müdahale edecek sağlık çalışanının olmadığına dikkat çeken Atçı, "Özel bir ambulansla kaşık sedyeyle alıp hastaneye götürdüler. Götürüldüğüm hastanede bir gece bekletildim. Hiçbir şey yapılmadı. Daha sonra tanıdığımız doktorun hastanesine gittik. Orada ertesi gün ameliyata soktular. Kemiğimi iskeleye aldılar. O kemik orada kendi kendine kaynamaya başladı. Şu anda durumum git gide iyileşiyor. Her gece ağrılarım oluyor" şeklinde konuştu.


'KAPAMA KARARI VAR'


Spor salonuna gittiği için pişman olduğunu dile getiren Atçı, şunları söyledi:


"Üniversite sınavına hazırlanıyordum. Sınava girdim ama yaptıklarımın çok altında yaptım. Çünkü son 1 ayım çöpe gitti. Hiç çalışamadım. Hep evdeydim. Kurumdan şikayetçi olduk. Ancak olayla ilgili kurumdan bize karşı hiç ilgi gösterilmedi. Sadece genel müdürleri geldi. Eğer ilgilenselerdi acım daha da hafifleyecekti. Daha çok kendimde olacaktım. O spor salonuna gittiğim için çok pişmanım. Ben düşmeden bir ay önce (24.01.2012) ruhsatları olmadığı için kapatma kararı var. Sadece Kültür ve Turizm Bakanlığından ruhsatları var. Gençlik ve Spor Bakanlığından ve Dağcılık Federasyonundan tırmanma duvarının da ruhsatı yok. Şu anda duvarı tamamen kaldırdılar. İlk önce minderi büyüttüler daha sonra bir uyarı yazısı astılar. Şimdi de duvarı tamamen kaldırdılar."


DEHŞET ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA


Lise öğrencisi Mert Atçı'nın yaşadığı dehşet spor salonun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülere göre; Mert duvara tırmanmadan önce arkadaşı tırmanmak istiyor. Ancak kısa süre sonra tırmandığı yerden yere düşüyor. Daha sonra duvara tırmanmak isteyen Mert, duvarın en üstüne tırmandıktan sonra dengesini kaybederek beton zemine düşüyor. Arkadaşının elinin uzatmasına rağmen elini tutmayarak yerde acılar içinde kıvranıyor.


UA (MK) (FOTOĞRAF)