Edirne Valisi Hasan Duruer, ağaçlandırma çalışmalarını görmek için Kapıkule Sınır Kapısı’nda gitti. Sınır kapısına giden 10 kilometrelik yolun sağ ve sol tarafında dikilen fidanlarla ilgili bilgi alan Vali Duruer’i makam aracına yöneldiğinde kuyrukta bekleyen TIR sürücüleri kendisiyle görüşmek istediklerini söyledi. TIR sürücülerinden biri Vali Duruer’e “Sayın valim sizi görünce derdimizi anlatalım diye düşündük. Geçtiğiniz yerde her şey yoluna girer, makam aracınızla içerde bir tur atsanız da, bu kuyruk sıkıntısından kurtulsak. Sorun ne onu da bilmiyoruz. Sizi flamayla geçerken görünce tamam dedik bugün sorun çözülür, kurtulduk” diyerek yardım istedi.

Vali Hasan Duruer, gümrükten sorumlu Vali Yardımcısı Nedim Özırmak’a dönerek sorunun ne olduğunu sordu. Özırmak, gümrük sistemlerinde dün arıza olduğunu ifade ederek, "Sorun Bulgaristan tarafından. Ancak, dün bizde de sistem hatası vardı. Yaklaşık 16 kilometrelik bir kuyruk oldu. Bugün bu kuyruk 10 kilometrenin altına indi. Sorun bizden de kaynaklanıyor. Arkadaşlarımız; bir takım gümrükçüler eğitime gitti, kadroda düşme olunca sıkıntı oldu. Bugün eğitim bitti, bundan sonra rahat çalışacaklar" dedi.

7 SAATTE 200 METRE GELEBİLDİK

TIR şoförü Metin Türk, dün saat 08.00’dan bu yana kuyrukta beklediklerini belirtirken, "Sıra neden ilerlemiyor, onu da bilmiyoruz. Kimse bize bir açıklama da yapmıyor. Gümrük personeline eğitim veriliyormuş, eleman eksikliğinden dediler. Biz 200 metre mesafeyi 7 saatte geçebildik, hala bekliyoruz" diye konuştu.

KUYRUK 10 KİLOMETRE

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapacak ihracat ürünleri yüklü TIR'lar, yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. TIR sürücüleri saatlerdir kuyrukta bekledikleri için sorunun bir an önce çözülmesini istedi.



EÖ(LK/İD)