Fethi Karaaslan adlı şoför, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde faliyet gösteren bir inşaat şirketine gelen malzemeleri almak için dün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na geldi. Malzemeleri yüklemek için sabahı bekleyen Karaaslan, 73 DZ 959 plakalı TIR'ı Liman D kapısı yanındaki park alanına yanaştırdı. Fethi Karaaslan, sabah geri gelmek üzere TIR'ı aynı şirkette çalıştığı arkadaşı 26 yaşındaki İsmet Arslan'a emanet etti. Aslan, geceyi geçirmek için araç içinde uyumaya başladı. TIR'ın kupasından, bugün saat 03.00 sıralarında elektrik kablolarının kısa devre yapması sonucu alevler yükseldi. Panikle uyanıp neye uğradığını şaşıran Arslan, kendisini araçtan dışarı attı. Arslan yangının şokunu yaşarken, alevleri park alanı yakınında görevli deniz polisleri de fark etti.

ŞOKU ATLATTI, HORTUMU ELİNE ALDI

Olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Liman'ın söndürme ekibi ile deniz polisi de alevlere müdahaleye başladı. Olay yerindeki ekiplerin söndürmeye çalıştığı alevler, 35 LC 662 plakalı TIR'a da sıçradı. Bir süre sonra şoku atlatan ve kendine emanet edilen TIR'ın alevler içinde kaldığını gören İsmet Arslan, bir yangın hortumunu eline alıp su tuttu. Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri gelene kadar araca su sıktı. 3 itfaiye aracının da gelmesiyle birlikte iki aracı etkisi altına alan alevler söndürüldü. Bir TIR tamamen yanarak hurdaya döndü, alevlerin sıçradığı diğer TIR'da da küçük çaplı maddi hasar meydana geldi. İtfaiye ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından yangına elektrik kablolarının kısa devre yapmasının neden olduğu anlaşıldı.

İfadesine başvurulmak üzere Alsancak Polis Merkezi'ne götürülen İsmet Arslan'ın, "Fethi ile aynı şirkette çalışıyoruz. Ben aracımı Menemen'de park edip onun aracına geçtim. Sabah malzemeler yüklenecekti. Fethi buradaki bir yakının yanına gitti, aracı bana emanet etti. TIR'ın içinde uyurken alevlere uyandım" dediği öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.