Kaza gece yarısı Kütahya- Gediz karayolunun 20’nci kilometresindeki Kireç Köyü yakınlarında meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen 43 SF 312 plakalı minibüs, dikatsizlik ve yolun kaygan oluşu nedeniyle şarampole uçtu. Kazada minibüste bulunanlar hafif yaralandı.

İhbar üzerine gelen jandarma ekibi aracı yolun sağına çekip uyarıcı işaretler koyduktan sonra kaza yapan minibüsteki hafif yaralılara yardım etmek istedi. Bu sırada arkadan gelen Sebahattin Akdoğan yönetimindeki 64 LT 855 plakalı fayans yüklü TIR, gizli buzlanma nedeniyle kayarak '743069' plakalı askeri minibüse, ardından yanında duran jandarma erleri Fatih Karaaslan ve Uygar Yalçınkaya ile yaralılara yardım etmek için bir otomobilden inen Fevzi Seçkin’e çarpıp şarampole uçtu.

Kazada jandarma er Uygar Yalçınkaya olay yerinde, jandarma er Fatih Karaaslan ise ambulansla kaldırıldığı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Hastanesi’ne kurtarılamayarak şehit oldu. Fevzi Seçkin de, kaza yerinde yaşamını yitirdi.

İl Jandarma Komutalığı yetkilileri kazada yara almadan kurtulan TIR şoförünün gözaltına alındığını, soruşturmanın sürdüğünü belirtti. Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Arkadaşlarının şehit olduğu haberine alıp hastaneye gelen jandarma erleri ise gözyaşı döktü.



OK(EK/İD)