Kaza bugün saat 05.00 sıralarında, Liman Caddesi Liman D Kapısı Önündeki trafik ışıklarında meydana geldi. Manisa'daki bir fabrikadan aldığı beyaz eşya yükünü Alsancak Limanı'na götüren Ali Çoban yönetimindeki 35 HEB 86 plakalı TIR trafik ışıklarında durdu. Önündeki TIR'ın ilerlemesinin ardından Çoban da TIR'ını hareket ettirdi. Bu sırada Liman Caddesi üzerinden Alsancak Garı yönüne giden Özgür Kadir (33) yönetimindeki 35 T 7086 plakalı taksi, TIR'ın dorsesine yandan çarpıp altına girdi. Kazayı görenler, polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen acil yardım ekipleri, takside bulunan ikisi travesti 5 yaralıya kaza yerinde ilk müdahalede bulundu. Yaralı travestiler S.G. (43) ile M.D. (27) Alsancak Devlet Hastanesi'ne, taksi şoförü Özgür Kadir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, Orhan Çetin (52) İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Alihan Özışık (17) de Tepecik Eğtim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan 5 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. TIR şoforünün alkolsüz olduğu belirlenirken taksi şoförünün alkollü olduğu ileri sürüldü, ancak bunun yapılacak kan testiyle anlaşılacağı kaydedildi.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



KÖ(AÖ/COŞ)



S.G.: Sinan Günel

M.D.:Muhammed Düker