Bir lojistik firmasında çalışan 42 yaşındaki Hanifi Özen, yedek şoför 35 yaşındaki Ahmet Öztürk ile İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki bir sigara fabrikasından geçen 5 Nisan'da, 34 GH 5109 plakalı TIR'a yaklaşık 4 milyon TL değerinde sigara yükledi. Özen ve Öztürk, sigaraları Diyarbakır'a götürmek üzere yola çıktı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi yakınlarına geldiklerinde Özen ve Öztürk, aynı lojistik firmasında çalışan ve el kaldıran Ertuğrul Şen ile arkadaşı Sefa Anarefe'yi TIR'a alıp, yollarına devam etti. Sonradan binen iki kişi, Salihli İlçesi, Durasallı Beldesi'nde tuvalet ihtiyaçlarını giderecekleri söyleyerek TIR'ı durdurdu. Şen ile Anarefe, yedek şoför Öztürk'ü tabanca ve bıçakla yaraladıktan sonra, TIR şoförü Özen ile boğuşmaya başladı. Boğuşma sırasında tabancadan çıkan kurşun ile Özen de yaralandı. Zanlılar, daha sonra direksiyona kendileri geçip, yola devam etti. Durasallı Çıkışı'nda, yol kontrolü yapan jandarmalar TIR'ı durdurunca paniğe kapılan iki zanlı, araçtan inip, kaçmaya başladı. Ertuğrul Şen, yakındaki bir tarlada yakalırken, 33 yaşındaki Sefa Anarefe, izini kaybettirdi. Sigara yüklü TIR'ı takip ettiği ileri sürülen 35 BVN 28 sahte plakalı otomobili kullanan Celil Beşerli de jandarma tarafından yakalandı. Celil Beşerli'nin yanında bulunan 29 yaşındaki Erdem Başpınar ise kaçtı.

Jandarmanın TIR'da yaptığı incelemede, yaralı olarak bulunan iki TIR şoförü Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Özen, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Zanlılardan Ertuğrul Şen, ifadesinde, "Olayda bıçak ve tabancayı ben kullandım. Yakalanmasaydık, TIR'ı İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı semtinde kiraladığımız depoya getirecektik. Burada kazıp, hazırladığımız iki ayrı çukura TIR şoförlerini gömüp, üzerlerine beton dökecektik. Sigaraları da buraya boşalttıktan sonra TIR'ı bir şekilde yok edecektik. Sonra da herkesin iki şoförü sigaralarla kaçtığına inandıracaktık" diyerek, suçunu itiraf ettiği belirtildi. İki zanlı tutuklandı.

FACEBOOK'TAKİ MESAJI YAKALATTI

Soruşturmayı sürdüren polis, olaya karıştığı ileri sürülen diğer iki zanlının da yakalanması için çalışma başlattı. Polis, aranan zanlılardan Sefa Anarefe'nin kardeşi E.A.'ya, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan "Paşam emin yerdeyiz. Bizi merak etmeyin. Müebbet alacağız" yazılı mesaj attığı belirlendi. Mesajdan yola çıkan polis, zanlıların Torbalı'da olduğunu tespit etti. Teknik takibe bir hafta daha devam eden polis, Erdem Başpınar ile Sefa Anarefe'nin Torbalı, Alkent Mahallesi, Bayrak Yapı Sitesi'ndeki Faruk İnam'a ait evde saklandığı tespit edildi. Bugün saat 12.00 sıralarında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileriyle eve operasyon düzenledi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda Erdem Başpınar ve Sefa Anarefe ile evsahibi Faruk İnam gözaltına alındı. Gözaltına alınan üç kişinin Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirileceği bildirildi.

GY,YC (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)


E.A.:Emrah Anarefe