Pamukova ilçesinde bulunan süt ürünleri imal eden fabrikadan aldığı yoğurtları İstanbul’a götürmek için 34 TU 5201 plakalı TIR ile yola çıkan 50 yaşındaki Lütfi Meme aracın dorsesinde alevler yükseldiğini gördü. Şoför, TIR’ı emniyet şeridine çekip yangın ihbarında bulundu. Bir süre sonra olay yerine Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait orman yangınlarını söndürmek için araröz geldi. Yangının araç yangını olduğunun anlaşılması üzerine bu kez Sapanca ilçesinden bölgeye itfaiye aracı gönderildi. Ancak itfaiye aracı da yagının karşı şeritte olması nedeniyle müdahalede bulunamadı. Bunun üzerine yangın yerine Adapazarı’nda Dörtyol’da bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Dörtyol İtfaiye Amirliği Grubu'na bağlı ekipler sevk edildi.

İTFAİYE GECİKTİ, ARAZÖZLE MÜDAHALE

İtfaiye ekiplerinin gecikmesi üzerine yangına Orman İşletme Müdürlüğü'nün arazözü ile müdahale edildi. TIR Şöförü Lütfi Meme, büyük üzüntü içinde aracının yanışını izlerken gözyaşı döktü. Trafik polisleri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şoför, aracı yeni aldığını belirterek, “ Pamukova’da bulunan fabrikadan yoğurt yükledim. İstanbul’a gidiyordum. Yangın sanırım arkadaki elektrik kablolarından çıktı. İtfaiye 20 dakika önce gelse yanmayacaktı. Araçla birlikte ben de yandım, perişan oldum” dedi. Sinir krizi geçiren şoföre olay yerinde bulunan ambulansta imüdahale edildi.

ORMAN YANGINI İHBARI YAPILDI, TIR ÇIKTI

Yangına ilk müdahaleyi yapan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekibin yetkilisi, “177 ihbar hattına orman yangını bildirildi. Biz de orman yangını için geldik, TIR’la karşılaştık. Arkadaşlar gelene kadar müdahale ettik” diye konuştu. Ekiplerin bir saatlik çalışması ile söndürülen yangında TIR ve dorsesi kullanılmaz hale geldi. Yangın sırasında TEM Otoyolu İstanbul istikameti bir saat süre ile kapalı kaldı.



BT(MB/AK)