İstanbul Narkotik Polisi, İran’dan Türkiye’ye uyuşturucu sevkıyata yapmak isteyen şüphelileri 2 ay önce takibe aldı. Yapılan takipte İran’dan uyuşturucu alıp Hollanda’ya göndermek istediği iddia edilen Tolga K. adım adım izlendi. İddiaya göre Tolga K., geçtiğimiz ay, TIR şoförü Aziz A. ile uyuşturucu nakliyesi yapması için anlaştı. Aziz A., Temmuz ayı başında kullandığı TIR’la İran’a gitti. İran’dan aldığı üzüm yükü ve şebeke elebaşının istediği eroinlerle 11 Temmuz’da Türkiye sınırından giriş yaptı. Aziz A. Türkiye tarafına geçerken, TIR’ı, kullanması için aracı Mehmet Veysi Ö.’ye teslim etti. Daha sonra 2 şüpheli üzüm yükünü boşaltmak için Mersin’e doğru yola çıktı. Mehmet Veysi Ö. ve Aziz A. Mardin’e geldiklerinde, Aziz A. arama noktalarına takılmamak için TIR’a öncülük etmek üzere Audi marka bir otomobil kiraladı.


ÜZÜMLER ARASINDAKİ EROİNİ ÇEKİCİYE KOYDULAR


Aziz A.’nın kullandığı aracın öncülüğü eşliğinde yoluna devam eden üzüm yüklü TIR, yükünü boşaltmak için Mersin’e ulaştı. Üzümler alıcıya teslim edilirken, zanlılar, eroin dolu 5 koliyi dorseden alıp, TIR’ın çekicisine yerleştirdi. Uyuşturucu kolilerinden 4’ü sürücülerin eşyalarını koymak için kullanılan sürücü kabininin arkasındaki yan bölmeye, 1 koli ise sürücü kabinine konuldu. Hiçbir gizli bölmeye ihtiyaç duymayan şüpheliler 17 Temmuz’da Mersin’den ayrılarak İstanbul’a doğru yola çıktı.


SAKARYA’DA POLİS ARAÇLARLA TAKİP ETMEYE BAŞLADI


İstanbul Narkotik Polisi şebekenin her anını teknik takiple izlerken, Mersin’den yola çıkan uyuşturucu yüklü aracı takip etmek için Sakarya’da hazırlık yaptı. İstanbul yolu üzerinde beklenen TIR’ın 18 Temmuz’da Sakarya’ya ulaşması üzerine, narkotik polisleri, sivil ekip araçlarıyla gizlice TIR’ı takip etmeye başladı.


TAKİP ANLARI VE OPERASYON POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI


Polisin yaptığı takip polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde, polisin Sakarya girişinden itibaren uyuşturucu yüklü TIR'ı takip etmesi görülürken, operasyonu yöneten, emniyet amirinin de telsizle diğer ekipleri yönlendirmesi dikkat çekti. Görüntülerde takibin yanı sıra operasyon anları da yer alıyor. Aracın TIR parkına girmesiyle, emniyet amiri, telsizle “operasyon başlasın" diyor. Ve polis araçları TIR’ın önünü keserek aracı durduruyor.


Operasyonda TIR’ı kullanan Mehmet Veysi Ö. operasyon sırasında gözaltına alındı. Şebeke lideri Tolga K. ise, eş zamanlı operasyonla Sultanbeyli’de yakalandı. Yapılan operasyonda, TIR’ın çekicisinde 5 koli içerisine yerleştirilmiş, 157 paket halinde 80 kilo 150 gram eroin ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi de gözaltına alındı. Ayrıca yapılan aramalarda bulunan 20 bin Euro ve 2 bin 300 Dolar’a da el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin bitmesinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.