Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından cirit sahasında 3- 4 Mart tarihleri arasında düzenlenen festival sona erdi. Festivalin ikinci gününe Erzurum'da yeni kurulan atlı polisler gösterdikleri başarı ile festivale damgasını vurdu. Erzurum, Kastamonu, Sivas ve Kayseri'den katılan yaklaşık 80 sporcunun yaptığı gösteri izleyicilerden büyük alkış aldı. Yoğun kar yağışı ve tipide düzenlenen festivalde sporcular at üzerinde ok atarak hedefleri 12'den vurdu. Atlı kızaklar ise parkutları kısa sürede tamamlamaya çalıştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 derece ve yoıun tipide yapılan festivalde izleyicilere sahlep ve çay ikram edildi. Kar adama dönen izleyiciler, atlı sporların bir sevda olduğunu söyledi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkan Vekili Sinan Seçer, "Bugün kadar şehrimizde oynanmayan atlı kızakların parkur yarışlarını yapıyoruz. Bu spor Avrupa ve dünyada çok yyaygın bir şekilde yapılıyor. Olimpik bir spor. Bu sporu Erzurum'a getirerek sporcuların da Erzurum'dan çıkması için mücadele ediyoruz. Tabi bu arada yaparken de tüm ata sporlarımızı tanıtıyoruz" dedi.

Asbaşkan Vekili Sinan Seçer, ataspora maddi ve manevi destekte bulunan Erzurumlu tekstilci Sevda Aydın'a teşekkür etti. Bir bayan olmasına rağmen atlıspora gönül veren Sevda Aydın'ın rahmetli eşi Hasan Aydın anısına Erzurum'a kışın da cirit yapılması için kapalı bir mekan yapacağını söyledi. Seçer, "Artık ciriti sıcak kar ve yağmurda oynamayıp izletmeyeceğiz. Gecerleri bile cirit oynayabileceğiz" diye konuştu.

Festivali izlemeye gelen çok sayıda kadın, yarışların ardından atlı kızaklarla gezip hatira fotoğrafı çektirdi. Çalınan davul-zunra eşliğinde sahaya çıkan izleyiciler ve sporcular göbek atarak ısındı.



Tİ(KS/İD)