Cumhurbaşkanlığı sitesi ziyaretçileri tarafından en çok ilgi gören soruların sahipleri Çankaya Köşkü’ne davet edilerek sorularını Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat sorma fırsatı bulacağı açıklandı. Ankara'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 6 Haziran tarihinde tutuklanan 13 Tıp Fakültesi öğrencisi arasında oğlu Özgür Mert Bakan da bulunan Diyarbakırlı Reşat Bakan, da web sayfası üzerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e internet üzerinde soru yöneltti. Yönelttiği soru 201 bin 78 oy alan Reşat Bakan, Cumhurbaşkanı Gül ile yüz yüze görüşme hakkı kazandı.

Reşat Bakan, tutuklu öğrenciler arasında bulunan oğlu nedeniyle yapılacak görüşme fırsatının kendilerine ikinci bayramı yaşattığını söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda çalışan 4 çocuk babası Reşat Bakan, Türkiye genelinde tıp öğrencilerine yapılan operasyonda Ankara Ünivesitesi Tıp Fakültesi 6'ıncı sınıf öğrencisi oğlu Özgür Mert Bakan'ın da gözaltına alınıp tutuklandığını belirterek, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı soru sorma kampanyası başlatıldığını duydum. Cumhurbaşkanlığı'nın sitesine girerek bu çocukların soyut iddialarla tutuklandıklarına dair soru attım. Cumhurbaşkanlığınca 91 soru içerisinde bir değerlendirmeye tabi tutuldu. Sonra en iyi 10 soru arasına girdi. En iyi on sorusu arasına girenler Cumhurbaşkanı'yla bizzat görüşecekti. Bu önemli konuyu sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşmaktan çok ciddi bir memnuniyet duyacağım. Çünkü ülkenin sorunu. Türkiye'de derece yapmış çocuklar bunlar. Bu çocuklar bu ülkenin gelecekleri. Sayın Cumhurbaşkanımızda daha önce ifade etmişti. Bu çocukların Türkiye için çok büyük kayıp olduklarını, onların kaybetmemiz gerektiğini bu da aileler arasında büyük bir umut yeşertmişti. Dilerim ki bu çocuklarımız için hayırlı olur."

Reşat Bakan, oğlu Özgür Mert Bakan'ın derece yapan bir öğrenci olduğunu ve 6 Haziran 2012 tarihinden bu yana tutuklu olduğunu bu nedenle 1 Temmuz'dan sonra stajlara başlayamadığını söyledi, Bakan, "Cezaevinde olduğu için eğitimi aksatıldı. Bunu göz önünde bulundurulması gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı ile görüşecek olma haberi bize ikinci bayramı yaşattı. Özellikle konun önemli ve çok hassas olduğunu ve özellikle sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşma noktasında çok büyük bir heyecan oldu. Bu konuyu ön plana çıkaran ve bu konuyu önemli kılan insanlarımızın duyarlılığına da çok büyük bir anlam katmak gerekiyor" dedi.

Bakan, tüm tutuklu öğrencilerin Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu ve bu öğrencilerin serbest bırakılması gerektiğine inandığını anlatıken, "Benim 4 çocuğum var. Benim bir çocuğumda Diyarbakır'da il birincisi oldu. Şu anda Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimleri Uluslararası İlişkiler'de okumaktadır. Başarılı çocukların yetiştirilmesi anlamında çok büyük çaba içerisindeyiz. Bu başarılı çocuklarında ülkemiz ve halkımız için faydalı olacağına inandığımız için çabalarımızı sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu çocuklarımızı kaybetmeyelim. Hem bizler hem ülkemiz için kaybetmememiz gerektiğine inanıyorum" dedi.

BABA BAKAN'IN SORUSU

"Cumhurbaşkanı'na Sorun" uygulamasında, bu yıl, 30 Temmuz'dan 5 Ağustos'a kadar kabul edilen sorular arasında yapılan oylama 17 Ağustos Cuma günü sona erdi. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yapılan oylama sonucunda Gül'e sorulacak 10 soru belirlendi. En çok oy alan, tutuklu öğrencilerle ilgili 3'üncü sorunun sahibi Reşat Bakan, Gül'e, "Cumhurbaşkanım, bildiğiniz gibi şu an sizinde, bu ülke için çok büyük bir kayıp ve takipçisi olacağım dediğiniz, derece yaparak ülkemizin güzide üniversitelerinde tıp eğitimini alan 13 öğrenci, soyut ve tamamen mesnetsiz iddialarla cezaevinde tutulmaktadır. Bir baba ve bir büyüğümüz olarak ilginizi bekliyoruz" demişti. Bu soru, internet üzerinden yapılan oylamada, 201 bin 78 oy aldı.