Tıp Bayramı etkinlikleri, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin resim serginin açılışıyla başladı. 16 Mart’a kadar gezilecek sergiyi Vali Mevlüt Bilici, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Güven ve konuklar gezdi.

Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda devam eden etkinlik, öğretim üyesi Doç. Dr. Cevat Yazıcı ve 3 Tıp Fakültesi öğrencisinin bağlama, gitar ve def eşliğinde seslendirdikleri 'doktor' ve 'hastane' temalı türkü ve şarkılarla devam etti.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Karamehmet Yıldız, Tıp Bayramı nedeniyle, Türkiye’nin her köşesinde kürsüye çıkanların, çalışma koşulları ve sorunları anlatacağını belirterek, "Ben bunlardan bahsetmek istemiyorum. Doktor olarak mimar, mühendis ya da avukattan üstün olduğumuzu söylemiyoruz. Sadece mesleğimizi insan vücudu üzerinde icra ettiğimizin bilinmesini ve diğer mesleklerle kıyaslanarak, hırpalanmak, örselenmek istemiyoruz" diye konuştu. Dekan Prof. Dr. Muhammed Güven de konuşmak yerine, geçen yıl basında yer alan ve doktorlara karşı yapılan saldırıları içeren gazete kupürlerinden oluşan mini bir slayt gösterisi sundu ve "Artık bunlar yaşanmasın" dedi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un 'doktor' konulu fıkralarıyla renklendirdiği etkinlik, emekli öğretim üyelerine plaket verilmesi, yayınlanan bilimsel eserleriyle ödül alan öğretim üyelerine şilt verilmesi ve yeni atanan öğretim üyelerine cüppelerinin giydirilmesiyle son buldu.



DÖ(OE/SS)