Merkezdeki Kocatepe Mahallesi 1355 Sokak Numara 3'teki 3 katlı binanın çatı katında yaşayan inşaat işçisi Abdulbaki Çelik (40) bugün sabah çalıştığı inşaata, yanlarında kalan annesi ile eşi Maşallah Çelik (35) de ekmek yapmak için yakındaki komşularına gitti. 6 çocuklu ailenin 2 çocuğu oynamak için sokağa çıkarken, Merve, Senem (8), Leyla (5) ve Rümeysa Çelik evde kaldı. Dört kız kardeş bir süre sonra üşüyünce abla Merve Çelik, saat 12.30 sıralarında kömür sobasını tinerle yakmak istedi. Merve ateşi yaktığı anda tiner parladı. Alevler yerdeki minderlere sıçrayıp hızla büyüdü.

AMCA KAPIYI KIRIP YEĞENLERİNİ KURTARDI

Ağabeyi gibi inşaatlarda çalışan Güngör Çelik (38) yeğenlerinin bulunduğu odadan çıkan dumanları fark edince hızla çatı katına çıktı. Kapıyı kıran amca, alevlerin arasında mahsur kalan yeğenleri Rümeysa ve Leyla Çelik'i kurtardı. Gürültü üzerine sokağa fırlayan anne Maşallah Çelik (35) de yangını görünce hiç düşünmeden eve girdi ve kızları Merve ile Senem'i dışarı çıkardı.

MİNİK RÜMEYSA'NIN DURUMU AĞIR 

Çevredekiler sağlık, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Ablasının yanında bulunan minik Rümeysa'nın yüzüyle vücudunun çeşitli yerlerinde tinerin parlamasıyla yanıklar oluştu. Talihsiz kız ambulansla önce Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne, ardından da İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastenesi'ne sevk edildi. Dumandan etkilenen anne Maşallah Çelik, Manisa Devlet, çocukları Merve, Senem ve Leyla Çelik de ambulanslarla Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan anne ve üç çocuğunun durumunun iyi olduğu ancak Rümeysa'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İtfaiye ekipleri, yangını diğer evlere sıçramadan söndürdü.

Maddi durumları iyi olmayan Bitlisli ailenin, aynı evde 9 kişi yaşadığı öğrenildi. Baba Abdulbaki ile anne Maşallah Çelik'in 6 çocuğunun olduğu ayrıca baba Çelik'in yaşlı annesinin de yanlarında kaldığı bildirildi.

Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.



İK(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI