Erdoğan Akdağ Mahallesi Bahri Akdağ Camii’nde yatsı namazı kılanlar, çıkışta tinerci olduğu iddia edilen bir kişinin saldırısına uğradı. Cemaatin namaz kıldığı sırada etrafta bulunan çöp konteynerlerine vurarak ses çıkaran bu kişiyi görenler cami çıkışında uyardı. Uyarılara elinde bulunan baltayla saldırarak karşılık veren tinerciye cemaat müdahale etmeye çalıştı. Kargaşa sırasında kaldırım taşlarını etrafa fırlatan madde bağımlısı, dengesini kaybederek yere düşünce vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Madde bağımlısının fırlattığı kaldırım taşı bacağına isabet eden Halil Şener, Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bacağında kırık olan Şener, olayın cami yanında olduğunu belirterek şunları anlattı:

"Tinerci, ilk olarak camiden arkadaşımız Murat Boztepe’ye saldırdı. Boztepe bu sırada 'Üstümüze gelme yavrum, neden geliyorsun?' dedi. Tinerci de 'Geleceğim, balta ile size kıyacağım' dedi. Kaldırım taşını yerden alarak bacağıma vurdu. Ayağıma vurunca  düştüm. Sonra arkadaşlar geldi. Bu kişiyi yere yatırıp, elinden baltayı aldılar. Polisler geldikten sonra ambulansa telefon etdip, hastaneye getirdiler. Ayağım kırık, davacıyım ben. Her gün oraya toplanıyorlar. Madde bağımlısı saldırgan 21-22 yaşındaymış."



HG(AY/İD)