Diyarbakır'da "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz demiştim. Ama eline silah almış, çoluk çocuk demeden insan katleden canavarlaşmış bir teröristi de enterne edemiyorsanız devlet değilsiniz" diye açıklama yapan Diyarbakır'ın yeni Emniyet Müdürü Recep Güven, daha önce görev yaptığı Siirt'ten ayrılırken, vasiyette bulundu.

Emniyet Müdürü Güven, geçen ay Siirt'e veda ederken Vali Ahmet Aydın'ı ziyaret etmişti. Bu ziyarette kentte 2 yıl boyunca çok güzel hizmetler verdiğini anlatan Güven, gözleri yaşararak şunları söylemişti:

"Bu iki yıllık hizmetin onurunu yaşıyorum. Daha fazla kalmayı çok arzu ederdim çok seviyorum. Daha önce söylemiştim tekrar arz edeyim, ben Üsküplüyüm, Makedonya göçmeni bir ailenin çocuğuyum, bu ülkeyi de hep memleketim gördüm. Siirt'i memleket olarak kabul ettim. Herkes emekli olunca memleketine yerleşir. Ben emekli olunca inşallah Zekeriya Batğı (müteahhit) ile de görüştüm 2+1 daireyi de ayırttım şimdiden. Tillo'ya yerleşiyorum. Eğer ömrümüz yetmezse vasiyetimdir beni oraya gömün."

BELEDİYE BAŞKANI: BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da memleketi olan Aydınlar İlçesi'nin Belediye Başkanı AK Partili Mesut Memduhoğlu, Emniyet Müdürü Recep Güven'in vasiyetini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. Memduhoğlu, "Başımızın üstünde yeri var. Onu bir fahri hemşehri olarak gönülden kabul etmişiz. Önümüzdeki Meclis toplantılarından birinde onu fahri hemşehri olarak karar alacağız" dedi.

EVLİYALAR DİYARI

Siirt'in eski adıyla Tillo yeni adıyla 4 bin nüfuslu Aydınlar İlçesi yetiştirdiği din alimleri, tasavvuf büyükleri ve ilim adamlarıyla ünlü. Süryanicedeki anlamı 'Yüksek Ruhlar' olan Tillo merkezinde bulunan İsmail Fakirullah, İbrahim Hakkı, Şeyh Hamza El Kebir, Şeyh İbrahim Mücahid, Gavsul Memduh, Zemzemul Hassa (Gavsul Memduh'un eşi), Şeyh Muhammed el-Hazin, Şeyh Muhammed El-Tomani gibi din alimlerinin mezarlarını her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

Tarihi seyri içinde Osmanlı Döneminde önemli kültür ve eğitim merkezi olma vasfını koruyan Tillo, medreselerinde dini ilimlerin yanı sıra yaşadığı dönemin ilerisinde bir seviyede verilen (astronomi, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve tıp gibi) fen ilimleri ile günümüz bilim adamlarını ve görenleri hayretler içerisinde bırakacak nitelikte bir ilim merkezi olmuştur.



TK(GG/AAA)