İddianamede, Bağcılar ticari takside bombanın nasıl bulunduğu da anlatıldı. İddianamede, “Şüpheli Ercan Görtaş’a yönelik teknik takip faaliyetleri sürdürülürken, 10 Ocak 2012 tarihinde polis ekipleri Bağcılar’da yaptıkları yol kontrollerinde taksi içerisinde bulunan 2 şahsin üzerlerinde taşıdıkları ve ibraz ettikleri Osman Atik ve Erdem Polat adlarına tanzimli nüfus cüzdanlarının sahte olabilecekleri değerlendirilerek şahıslar karakola götürüldü. Bu esnada taksinin şoförü, 155 polis imdat telefonunu arayarak aracında yakalanıp karakola götürülen şahıslara ait bir laptop çantasının otosunda kaldığını, kontrol ettiğinde içerisinde kablolar gördüğünü, patlayıcı olabileceğini bildirdi. Bomba uzmanlarının incelemesi sonucunda çanta içinde, 13 adet fişek bulunan 9 mm Çaplı Browning marka bir adet tabanca, 254 gram patlayıcı madde tespit edildi" denildi.


Bombaların Ercan Görtaş isimli sanığın Erdem Polat sahte ismini kullandığının belirtildiği iddianamede, Görtaş’ın yasadışı MLKP terör örgütü üyesi olduğu ve örgütün talimatları doğrultusunda eylemler gerçekleştirdiği belirtildi.


26 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ


İddianamede Görtaş’ın ‘terör örgütü üyesi olmak’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘patlayıcı madde bulundurmak’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ gibi suçlardan 15 yıldan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, mahkemece kabul edildi.


(BB)