Türkiye’de Tıbbi Sekreterlik eğitimi tıbbi sekreter unvanıyla yaklaşık 70 sağlık meslek lisesi ve tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü adı altında da 60'tan fazla üniversitede 2 yıllık ön lisans düzeyinde eğitim veren sağlık meslek yüksekokulu bulunmasına rağmen, bu okullardan mezun birçok kişi ya işsiz, ya da başka bir mesleğe yönelmek durumunda. Zira Milli Eğitim Bakanlığı'nca yasaklanmasına rağmen açılan kurslar ve burada verilen  bir kaç aylık eğitimle bu işin okulunu okumuş tıbbi sekreterler sık sık iş bulma sorunu ile karşılaşıyor.

 

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de işte bu konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Tıbbi Sekreterlik kurslarının halen varlığını sürdürüyor olmasının  mesleğin eğitimini alan tıbbi sekreterlerin haklı  tepkisine neden olduğunu ifade eden Öğüt, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde bakanlıkça yayımlanan genelge ile tıbbi sekreterlik kurslarının açılmasının yasaklanmış olmasına rağmen halen yeni kursların açılıyor olmasının gerekçesini sordu. Bu kurslar ile ilgili ne tür bir yaptırım planlandığını soran Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

 

-Halihazırda faaliyet gösteren kaç tane tıbbi sekreterlik kursu vardır?

-Hem kamuda hem de özel sektörde tıbbi sekreterlik alanında çalışmak için ilgili lise ve yüksekokulu bitirmiş onlarca tıbbi sekreter varken diplomalı değil de sertifikalı olan kişilere iş imkanı sağlanması ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

-Sadece birkaç aylık eğitimle tıbbi sekreterlik sertifikası verilmesi sosyal adaletsizlik anlamına gelmez mi? Bu sorunun giderilmesi için ne yapmayı planlamaktasınız?