THY yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İZair filosunda kiralık olarak bulunan ve Uluslararası Kiralama ve Finans Şirketi  (İLFC) bünyesinde kuyruk tescilleri TC-IZR, TC-IZM, TC-IZH olarak kayıtlı 3 adet Airbus A319 tipi uçak, 2007 yılından beri İZair filosunda hizmet verdi. Ancak bu uçaklar için geçtiğimiz ay kira süresi bittikten sonra yeniden kira yenilenmesi yapılmadı.

Bunun üzerine uçaklara bakım hizmeti veren THY Teknik A.Ş.’nin Genel Müdürü İsmail Demir konuyla ilgili olarak bir soru üzerine, “Biz İnternational ILFC ile yaptığımız anlaşma sonucunda İZair bünyesindeki bu 3 uçağın kiralama süresi bittikten sonra, teslimden önce bakımlarını yaptık. Geriye iade sürecinde THY yönetimi aldığı bir kararla bu uçakları kiralama usulüyle bünyesine kattı. Şimdi bakımları biten bu 3 uçak, THY logosuyla boyanacak ve yeni bir kuyruk tesciliyle THY’nin hizmetine girecek“ dedi.




Halen THY filosunda toplam 180 uçak olduğunu belirten Basın Müşavirliği yetkilileri ise bu uçakların tescillerinin alındığı andan itibaren bu rakamın 183’e çıkacağını söylediler.  ILFC bünyesinde yaklaşık 1000 adet uçak bulunuyor. Şirket, bu uçakları dünyanın her yerindeki uçak şirketlerine uzun vadeli olarak kiralayıp ve satıyor.

FK (MK) (FOTOĞRAF