Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bu ortaklık sayesinde müşterilerin her iki havaalanlarından yapacağı transferler Türk Hava Yolları ve JetBlue tarafından yürütülen operasyonlarla gerçekleşecek. Bu ortaklık sayesinde ABD içinde başta Boston, Massachusetts; Buffalo/Niagara Falls, New York; Charlotte and Raleigh, Kuzey Karolina; Fort Lauderdale ve Orlando, Florida; Pittsburgh, Pennsylvania; ve San Juan, Puerto Rico olmak üzere JetBlue Airways’in uçuş gerçekleştirdiği pek çok şehir arasında ulaşım imkanı sağlanacak.“

JETBLUE AIRWAYS


ABD’nin önde gelen ve düşük maliyetle yolcu uçuran havayolu olarak tanınan JetBlue Airways, yolcularına verdiği ‘Mavi Kart’ ile 590 dolara bir ay içinde iç hatlarda istediğin kadar uçma hakkı veriyor.

Bu arada bir kentin iki yakası arasında otoyollar da yapılan bakım nedeniyle yolun kapanması üzerine, iki gün süreyle düzenlediği havayolu ulaşımında ucuz biletle yolcu taşıması ile de tanındı. JetBlue Airways son olarak Los Angeles kentinin 405 numaralı otoyolu büyük bir bakım çalışmasına girince hemen devreye girmiş ve kentin güneyindeki Long Beach Airport ile kuzeyindeki Bop Hope Airport arasında kuş uçuşu 47 kilometrelik tek yön 4 Dolara karşılıklı sefer başlatmıştı. Bunun için dört sefer düzenlenmiş ve arz edilen 600 koltuk iki saatte tükenmişti.

Amerikan halkı tarafından sempati ile karşılanan bu hareket JetBlue Airways’i sevilen bir havayolu yapmıştı.

FK