Beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kayseri’ye gelen THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Özhaseki ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve THK Kayseri Şube Başkanı Erhan Eğilmez’in de katıldığı görüşme sonrası protokol imzaladıklarını söyledi. Yıldırım, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de isteği üzerine, bundan böyle gerek kent merkezi gerekse Kayseri hinterlandında işyeri, atölye, fabrika, ev, apartman ve orman yangınlarına müdahale etmek üzere yangın uçağı anlaşması yaptık. Olası bir yangında,Ankara’dan uçaklarımız kente gelerek, çapı büyük yangınlara havadan müdahale edecek. Bu anlaşmayı diğer belediyelerde de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de halen üç ayrı yerde organize sanayi bölgeleri bulunduğunu, ayrıca yeni yasa tasarı ile kent genelindeki ilçelerin de Büyükşehir’e bağlanacağına vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Özellikle Organize Sanayi bölgemizdeki fabrikalarımızın hepsi birer milli servet. Bunlarda çıkan yangınların söndürülmesinde güçlük çekiliyor. Keza ev apartmanlar içinde öyle. İtfaiye teşkilatımızı sürekli modern araç ve merdivenlerle takviye ediyoruz ama bazen yetersiz kalınan durumlar oluyor. THK kurumu da bizim milli bir kuruluşumuz. Aramızda para pul konusu olmaz. Hizmetin bedeli yerine getirilir. Önemli olan milli servetin heba olmaması, can kaybının yaşanmamasıdır. Bir telefon sayesinde yaklaşık bir saat sonra Ankara’dan ya da Kayseri Erkilet havalanındaysa, yangın söndürme uçağımız 15 dakika sonra çıkacak olası yangınlara müdahale edecek. Bölgemizdeki orman yangınları için de yangın uçağından yararlanacağız. Anlaşmanın Kayseri’mize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."



OE,DÖ(OE/SS)