Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Çaykara İş Merkezi'nde yapılan açılışa TGB Genel Sekreteri Cemil Gözel, TGB İl Başkanı Yakup Arslan, üyeler katıldı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Gözel, Türkiye'de bayrakların indirildiğini, Atatürk büstlerinin direklere asıldığını ve sınırların silikleştiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bugün burada Erzurum Kongesi'nin kuruluşunu gerçekleştiriyoruz. Eğer Türkiye'de bayraklar inidiriliyor, Atatürk büsteleri iplere asılıp direklerde sallandırılıyor, sınırlar silikleştiriliyorsa ve Türkiye'yi sıcak para diktası yönetiyorsa bu ülkenin elbetteki vatanseverleri, devirmcileri, Atatürkçüleri yeniden Samsun'a çıkacak. Yeniden Erzurum Kongrelerini toplayacak. Sivas'ta kararlılığını ilan edecek. İstiklal harbini gerçekleştirip tekrar Cumhuriyet harbini yapacaktır. Bugün bu kararlılığı sergiliyoruz. Bizzat Ankara'daki AKP iktidarı tarafından Türkiye bir iç savaşa ve bölünmelere itiliyorsa, yeniden bugünü kurtuluş savaşçıları kongrede alınan karar gibi Erzurum'dan haykıracaktır. 'Vatan bir bütündür parçalanamaz .Vatanı parçalatmayız' diyecektir. Eğer milletin iradesi reddediliyorsa, Amerika tarafından diktatörlüğe varan uygulamalarla zapt altına alınıyorsa bugünü kurtuluş savaşçıları milli iradeyi yeniden hakim kılıcaktır. Türkiye'nin bağımsızlığı Amerika emperyalizmine teslim ediliyorsa Erzurum Kongresinde alınan karar gibi haykıyoruz. Manda ve himaye kabul edilemez. Türkiye gerçekten demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır."

TGB İl Başkanı Yakup Arslan,TGB'yi cumhuriyet devrimleri etrafında birleşmiş Türk gençliğinin ortak mücadele örgütü olarak nitelendirdi. Başkan Yakup Arslan daha sonra şunları söyledi:

"TGB, sağ-sol ayrımı yapmadan, vatan savunmasında birleştirmek amacıyla kurulan bir gençlik örgütüdür. Günümüz Türkiye'sinde milli bayramları kutlamak yasaklanıyor. Atatürk büstleri direklere asılıyor. Atatürk resimleri ders kitaplarından, devlet dairesi duvalarından kaldırılıyor. Emperyalizmin çocuğu bölücü ile müzarake masasına oturmuştur. Terörle mücadelede vatanseverler, gaziler, aydınlar, gazeteciler, Silivri ve Hasdal zindanlarındadır. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Artık bunlara 'dur' demek lazım."