"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 13. duruşması görülmeye başlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan ise Şekip Mosturoğlu, Serdar Adalı, Serkan Acar, Abdullah Başak, Cemil Turan ve Samet Güzel'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanık duruşmada hazır bulundu.


ÖZGENER DİNLENİYOR


TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve TFF eski yöneticisi Levent Kızıl'ın da aralarında bulunduğu tanıklar da duruşmaya geldi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tanıkların dinleneceğini belirtti. İlk olarak Mahmut Özgener kürsüye alındı. Başkan Ekinci, Özgener'e şike iddialarına ve menajerlik sınavına ilişkin bir bilgisi olup olmadığını sordu.


Özgener, "Şikeyle ilgili bir bilgim yok" dedi. Sorularının çalındığı iddia edilen menajerlik sınavına ilişkin ise Özgener, "Sınavın ardından sonuçlarda benzerlik görmemiz üzerine şüpheye kapılınca Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunduk. Ben 'sınavdan önce bir sorun çıkmasın' diye, FİFA'dan kuryeyle gelen 15 sorunun sadece bir hukuk müşavirinin bildiği bir faks numarasına gelmesini sağladım" diye konuştu.


"KESİNLİKLE OLMADI BAŞKAN"


Aziz Yıldırım tanık Özgener'e soru sormak için söz aldı. Yıldırım, "Sizin döneminizde Aziz Yıldırım veya başka bir Fenerbahçeli yönetici hakem ataması ve değiştirilmesi gibi bir konuda sizden bir isteği oldu mu?" diye sordu. Özgener ise, "Kesinlikle olmadı başkan" yanıtını verdi.


Duruşma Özgener'in tanık olarak ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.


CT (MK)