Merkez Kale Mahallesi'nde oturan M.D., 2 ay önce, teyzesi A.Y.’nin kendisinden 20 yaş küçük olan S.C. ile ilişkisinin olduğunu ve dayısı Ahmet Temel’in de buna göz yumduğunu öğrenince çılgına döndü. Dayısına "Sen ne biçim bir insansın? Kız kardeşin, kendisinden 20 yaş küçük biriyle ilişki içerisinde senin umurunda değil. Hiç utanman yok mu? Senin namus anlayışın bu mu?" diyerek tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve çıkan kavga sırasında M.D., elindeki bıçağı dayısının kasığına sapladı. Ağır yaralı olarak Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Temel kurtarılamadı. Olayın ardından M.D., cinayet suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanıp cezaevine konuldu.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıkan M.D., "Teyzemin kendisinden 20 yaş küçük biriyle ilişki yaşaması beni çok sinirlendirdi. Teyzem A.Y.'ye  çok kızdım o da bana dayımın haberi olduğunu söyledi. Ona da göz yumduğu için bağırdım. O da bana 'Sen karışma sen kimsin ki karışıyorsun' deyip küfür etti. Elindeki sopayla bana vurmaya başladı. Ben de üzerimde taşıdığım bıçakla onu kasığından bıçakladım, öldü" dedi.

TEYZESİ: DUYGUSAL İLİŞKİM VAR

Mahkemede tanık olarak dinlenen A.K., "Tutuklu sanık M.D., öz yeğenim olur. Ölen de kardeşimdi. Benim S.C.  ile duygusal ilişkim var. M.D., benim S. ile ilişkim olduğunu bilmiyordu. O gece M.D., beni S. ile bisikletle gezerken gördü ve çok kızdı. Ben de kardeşimin olaydan haberdar olduğunu söyledim. Sonra M.D. ile dayısı bu yüzden kavga etmiş ve Ahmet bıçaklanarak öldürülmüş ben olayı görmedim" dedi.

ÖLDÜRÜLEN AHMET TEMEL’İN EŞİ: EŞİM DE BENİ ALDATIYORMUŞ

Mahkemede tanık olarak dinlenen öldürülen Ahmet Temel’in eşi 40 yaşındaki L.T., "Ben Ahmet’in 15 yıllık eşiyim. 4 ay önce İstanbul’dan Çorum’a taşındık. Taşınmadan önce Ahmet sürekli olarak 2 haftada bir Çorum’a gelir giderdi. Meğer eşimin de S.C.'nin kız kardeşi ile ilişkisi varmış. Eşime böyle bir ilişkisinin olduğunu söylediğim de 'Bir hata yaptım artık bir daha olmayacak' demişti. Ben de çocuğumun hatırına ve yuvamın dağılmaması için bazı olayların üstüne gitmemiştim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline karar verip, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.



YÇ(İS/SS)