'Nitelikli insan öldürmek' suçundan hakkında verilen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Beşir Anıl Hüyük, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Beşir Anıl Hüyük, oğlu öldürülen Yusuf Ziya Çelikcan ve eşi Sedef Çelikcan ile avukatları katıldı. Tüm yargılama boyunca konuşmayan ve ifade vermeyen, bu duruşmada da yine konuşmayan Beşir Anıl Hüyük, mahkeme başkanının "Akli dengenin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Gözlem İhtisas Dairesi ve 4. İhtisas Dairesi'nden çift rapor almak üzere seni İstanbul'a göndereceğiz" sözlerine kafasını sallayarak, kabul ettiğini belirtti.

Kısa süren duruşmanın ardından Beşir Anıl Hüyük'ün, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nde ve Gözlem İhtisas Dairesi'nde gözlemlenerek, akli dengesinin yerinde olup olmadığının kontrol edilmesi için İstanbul'a sevkine karar verildi. Duruşma, 15 Nisan tarihine ertelendi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Küçük yaşta babasını kaybeden ve Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde kuyumcu ve çeşitli aktivite dükkanı işleten öz dayısı Yusuf Ziya Çelikcan tarafından büyütülen Beşir Anıl Hüyük, olaydan 25 gün önce Döşemealtı'na bağlı Duacı Köyü'nde bir ev kiraladı. 23 Aralık 2008 günü dayısının oturduğu eve giden Hüyük, okuldan dönen yeğeni Ural Giray Çelikcan'ı kaçırıp bu eve getirdi. Dayısını cep telefonu ile arayan Beşir Anıl Hüyük, kim olduklarını bilmediği insanlar tarafından kaçırıldıklarını ve 400 bin lira fidye istediklerini söyledi. Kısa süre içinde Duacı Köyü'ndeki evi belirleyip baskın düzenleyen polis, Beşir Anıl Hüyük'ü, öldürdüğü Çelikcan'ın vücudunu elektrikli testereyle parçalara ayırdıktan sonra sobada yakmaya çalışırken yakaladı. Hüyük hakkındaki ömür boyu hapis cezası, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu.



TT(HA/SS)