MHP önceki gün şoför esnafının sorunlarını TBMM Genel Kurulu gündemine getirdi. Konu hakkında konuşma yapan CHP'li Mehmet Ali Susam öneriye karşı çıkarken, BDP'li Sırrı Süreyya Önder kendisinin de bir kamyoncu olduğunu belirterek öneriye destek verdi. Öneri lehinde konuşan BDP'li Önder, Trabzon Şoförler Cemiyeti'ne bağlı bir kamyoncu olduğunu belirterek, "Trabzon Şoförler Cemiyeti’ne kayıtlı bir kamyoncu olma hasebiyle konuşacağım. Çalışma karnem Trabzon Şoförler Cemiyeti’nden alınmadır. Cezaevinden çıktıktan sonra geçimimi sağlamak için bir süre kamyonculuk yaparak evime ekmek götürdüm. Kamyoncuların bir çoğu senede çalışır. Kamyonunu alır ve uykusuz bir şekilde aracını sürerek senedini ödemeye çalışır" dedi.

TESOB SİCİLİNDE KAYDI YOK

Trabzon Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara ise, Sırrı Süreyya Önder ismiyle kayıtlı bir üyelerinin bulunmadığını belirterek, “Şu andaki sicil kütüğü kayıtlarımızda bu isimde biri gözükmüyor. Bu isimde bir üyemiz yoktur” dedi.

İlgililer, herhangi bir odaya kayıt yaptıran ancak aidatını ödemeyen üyelerin kayıtlarının bir süre sonra silindiğini de hatırlattı.