Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 'İyi Niyet Protokolü'yle 17'nci 'Kardeş şehir' seçtiği Amerika'nın Pensilvanya Eyaleti'nin Pittsburgh Kenti'nden gelen heyet, 20 Ağustos'ta 9 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırının düzenlendiği Karşıyaka Korutürk Caddesi'ndeki Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Aralarında Amerika Birleşik Devletleri Milletvekili Mike Dolye, Pittsburgh Belediyesi Meclis Üyesi William Peduto, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi Temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören'in de bulunduğu heyete yetkililer tarafından patlamayla ilgili bilgi verildi. Yabancı heyete, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Ak Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de eşlik etti.

DOLYE: İYİ DOST KÖTÜ GÜNDE BELLİ OLUR

Heyet adına konuşan Amerika Birleşik Devletleri Milletvekili Mike Dolye, terör olayının çok yakın bir zamanda gerçekleşmesine rağmen 3-4 ay önce planladıkları Gaziantep programını iptal etmediklerini belirterek, "Sadece kardeş şehir olmak için değil, bu talihsiz olayı da kınamak için de buradayız. Amerika ve Türkiye olarak terörü hep beraber lanetliyoruz. İyi dost kötü günde belli olur" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, "Gaziantep'te meydana gelen bu üzücü olay nedeniyle programlarını ertelemeyip şehrimize geldikleri için Pittsburgh heyetine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Pittsburgh'taki Afrika-Amerikan Kilisesi Dini Lideri Gleen Greyson tarafından terörist saldırıda ölenler için dua okundu. Heyet daha sonra bombalı saldırının meydana geldiği caddeye karanfil bıraktı.

 

ZG (AK/RT)