İzmir'de yaşayan emekli memur 63 yaşındaki C.A. ile Ege Üniversitesi'nde çalışan 67 yaşındaki kadın A.Ö.A.C.'yi cep telefonlarından arayan dolandırıcılar, kendilerini özel yetkili savcı olarak tanıtıp, banka hesaplarından PKK/ KCK adına para aktarıldığını söyledi. Sözde suçluları ortaya çıkarmak için devlet güvencesindeki hesaplara para aktarmalarını isteyen dolandırıcıların yalanına kanan C.A. 19 bin 800 lira, A.Ö.A.C. ise 21 bin lira parayı verilen hesap numarasına havale etti.

Paraları yatırdıktan sonra dolandırıldıklarına anlayan iki kişi, durumu polise anlattı. İzmir Emniyet Müdürlüğü, verilen hesap numaralarının bir bankanın Adana Şubesi'nde olduğunu saptayıp, Adana Emniyet Müdürlüğü'nden şüphelilerin yakalanmasını istedi.

İhbar üzerine bankaların çevresinde görev alan güven timleri, dolandırıcıları para çekmek için geldikleri sırada takibe aldı. Bankaya girip, paraları çeken zanlılar 28 yaşındaki Hasan G., 23 yaşındaki Mehmet E., 20 yaşındaki İzzet H. ile 26 yaşındaki Yakup D., suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan zanlılardan Hasan G., sorgusunda dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Hasan G., "Kahvede arkadaşımla oturuyordum. Daha önceden tanıdığım bir arkadaşım İzmir'den kendisine para geleceğini, ama banka hesaplarında haciz bulunduğu için el konmasından korktuğunu söyledi. Paranın benim hesabıma yatırılıp yatırılmayacağını sordu. Biz de yardımcı olmak için kabul ettik. Asıl biz dolandırıcının kurbanı olduk. Suçumuz yok" diye ifade verdi.

İfadeleri alınan zanlılar, okuma yazma bilmedikleri için tutanaklarına imza atmak yerine parmak basmak zorunda kaldı.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.