Dava öncesi adliye önünde toplanan avukatlar, döviz ve pankart açarak 'Özel yargılama usullerine son verilsin', 'Savunma hakkı yargılanıyor' ve 'Terörle mücadele yasası kaldırılsın' şeklinde sloganlar attı. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği toplantıda ortak bildiriyi okuyan Avukat Yasemin Dora Şeker, "Muhtemelen son olacak bu duruşmada verilecek karar sadece Sevil Aracı ve Tugay Bek'i değil, tüm hukukçuları, sosyalistleri, işçi sınıfı ve emek güçlerini, barış, demokrasi ve insan hakları savunucularını etkileyecektir" dedi.

17'ŞER YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

18 Mayıs 2011'de Adana BDP İl Başkanlığı önünde yapılan ve terör örgütü lehine slogan atılarak, oturma eylemi yapıldığı ileri sürülen toplantıya katılan avukat Sevil Aracı Bek ile eşi avukat Tugay Bek hakkında 'silahlı terör örgütü adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen duruşmada mahkemeye yazılı savunma sunan sanıklardan Sevil Aracı Bek, kendisinin Emek Partisi Adana İl Başkanı olduğunu ve 22 Haziran 2011'de yapılan genel seçimde parti olarak bağımsız milletvekili adayı Murat Bozlak'ı desteklediklerini söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Sevil Aracı Bek, "Olay günü de Murat Bozlak'ın seçim çalışması vardı. Burada şiddet içeren sloganlara ve terör örgütünü çağrıştıran konuşmalara iştirak etmedim" dedi.

Sanık Tugay Bek de, kendisinin Emek Partisi'nin yönetim kurulu üyesi olduğunu belirterek benzer savunma yaptı. Davanın bugünkü duruşmasına devam ediliyor.