İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, geçen hafta sol bir terör örgüte yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 9 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 11 bombalı eylemin aydınlatıldığı belirtildi. Ayrıca 2 eve baskın yapan polis, buralarda bomba imalatı yapıldığını belirledi. Evlerde yapılan aramalarda, yaklaşık 10 kilo amonyum nitrat, 380 gram TATP tipi patlayıcı, 100 bomba düzeneği, sahte kimlik yapımında kullanılan 563 adet mühür ele geçirildi.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İstanbul’da değişik tarihlerde çok sayıda bombalı eylem gerçekleştiren yasadışı sol bir terör örgütüne yönelik müdürlüğümüz Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile İzmir ve Samsun Emniyet Müdürlükleri’nce 21.06.2012 tarihlerinde başlatılan operasyonda; Terör örgütü adına yurtdışında bulunan kamplarda silah ve bomba eğitimi alarak illegal yollardan ülkemize giriş yapan, örgüt adına bombalı eylem gerçekleştiren ve örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren 9 şüpheli şahıs yakalanmıştır" denildi.


11 BOMBALI EĞİTİM AYDINLATILDI


Açıklamada, yapılan operasyon sonucunda 11 ayrı eylemin aydınlatıldığı da belirtildi. Bu eylemler arasında, Esentepe Polis Merkezi’nin bahçe duvarına bomba konulması, Sultanbeyli Adliyesi’nin duvarına bomba bırakılması, Ataşehir, Küçükçekmece ve Kartal’da bir siyasi parti temsilciliğine bomba konulması bulunuyor.


BOL MİKTARDA PATLAYICI VE BOMBA DÜZENEĞİ ELE GEÇİRİLDİ


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada operasyonda, 10 kilo amonyum nitrat ile bomba yapımında kullanılan sıvı ve macunsu madde, 380 gram TATP tipi patlayıcı, yaklaşık 100 adet bomba düzeneği, 8 adet bomba düzeneğinde kullanılan telsiz, 8 sahte kimlik, 563 adet değişiklik il ve ilçe nüfus müdürlüklerine ait sahte mühür, 118 adet boş nüfus cüzdanı, ve çok sayıda iletişim ve bilişim malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.


GÖZALTINA ALINAN 9 ZANLININ 3’Ü 6 YIL ÖNCE DE YAKALANMIŞTI


Gözaltına alınan 9 kişi arasındaki 3 kişinin, 2006 yılında MLKP’ye yönelik düzenlenen operasyonda da gözaltına alındığı öğrenildi. "Gaye" adı verilen ve 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 23 kişi gözaltına alınmış ve 250 kilogram patlayıcı ele geçirilmişti.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 9 zanlı bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi.



 


(BB) (FOTOĞRALI)