Tarlasında çalıştığı sırada teröristlerce öldürüldüğü belirlenen Yenibağarası köyünden Bahri Şirin’in (46) ailesi olayın meydana geldiği günden beri acı çektiklerini, hala inanmak istemediklerini söyledi. Yıldıray Şirin (43) katil zanlılarının yakalandığını haberleri izleyen arkadaşlarından duyduğunu belirtip, “Ağabeyimin, diğer iki kişiyle birlikte Foça’daki bombalı saldırıya yapanlar tarafından öldürüldüğünü öğrenince bir şok daha yaşadık. Bu akıl, sır erecek bir şey değil. Olay olduğundan beri bin türlü şey anlatıldı. Bunu yapanlan cezalarını çeksinler. Tarlasında, ekmeğinin peşindeki adamdan ne istediler” dedi.

BUGÜN DOĞUM GÜNÜ

Bugün doğum günü olan Şirin’in terör kurbanı olduğunu öğrenen annesi Şerife (68) ile eşi Aynur Şirin (45) ise sinir krizi geçirdi. Şerife Şirin ve gelini komşuları tarafından sakinleştirildi.

ECELİYLE ÖLSEYDİ BU KADAR KAHROLMAZDIM

Şoförlüğünü yaptığı tarla sahibi Yusuf Kafalı (59) ile birlikte öldürülen Zekeriya Toksuz’un (55) evinde de büyük üzüntü var. Toksuz’un oğlu Selim Toksuz (31) babasının teröristler tarafından öldürüldüğü haberini bugün saat 01.00 sıralarında kendilerini arayan emniyet yetkililerinden öğrendiklerini söyledi. Toksuz, cinayetlerin ardından babasının tarlaya gittiği kamyonetin cinayeti işleyenler tarafından götürülmek istendiğini, geri manevra yaparken kanala düştüğünü, hatta kriko ile aracı çıkarmaya çalıştıklarını zannettikleri anlatıp, “Belki de teröristler, bombalama olayında bu aracı kullanacaklardı” dedi.

Bir aydır doğru dürüst uyuyamadığını belirten Toksuz, “Babamın ne için öldürüldüğünü anlayamıyordum. Biz de babam da ekmek parası için çalışıyorduk. Babam eceliyle ölseydi bu kadar kahrolmazdım. Babam maaşlı çalışıyordu. Tek derdi, evine bakmaktı. Yanlış zamanda yanlış yerde bu hainlere rast gelmeleriyle hayatlarını kaybettiler. Arazide aslında 5 dakikalık bile işleri yoktu. Kanalın önünde bir miktar toprak vardı, onu açıp döneceklerdi. Arabanın içinde vurmuşlar. Sonrada çıkarıp kanala koymuşlar. Üzerlerine toprak atmışlar, boş gübre çuvalları örtmüşler. Aracı telaşlandıkları için çukura düşürmüşler. Aracın ön tekerlekleri havadaydı. Çıkarmaya uğraşmışlar. Aracın içinde çok kan vardı. Faillerinin bulunmasından sonra biraz rahatladım. Ben askerliğimi Doğu’da yaptım. Bu vatan için bugün askere alsınlar gene giderim. Nereye gönderirlerse de seve orada askerlik yaparım” diye konuştu. Toksuz, babasıyla ölen diğer iki kişinin şehit olduğunu söyledi.

ŞANLIURFA’DAN GELDİLER BİZİ BULDULAR

Toksuz’un eşi Ayten Toksuz (45) ise teröre lanet okuyup, “Şanlıurfa’dan gelip, burada bizi buldular. Eşimi katlettiler. Eşim, yarım saatliğine diye evden çıkmıştı, cenazesi geldi” diyerek, gözyaşı döktü. Teröre kurban giden çiftçi Yusuf Kafalı’nın (55) Maltepe Köyü’ndeki acısından konuşamayacak durumdaki annesi Sıdıka Kafalı (80) ise eve kapandı.

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN ÖLDÜRDÜLER

Menemen’in Maltepe Köyü’nde, geçen 7 Ağustos’ta çiftçi Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz ve Bahri Şirin Gerenköy Ovası’ndaki tarlalarına gitti. Kafalı ve Toksuz’dan bir daha haber alamayan yakınları tarlaya gittiklerinde kayıp çiftçilere ait terkedilmiş 35 MMR 19 plakalı kamyoneti bulup, jandarmaya bildirdi. Aynı saatlerde jandarmaya Yenibağarası Köyü’nde ikamet eden çiftçi Bahri Şirin’in de kayıp olduğu ihbarı geldi. Her iki olayı ilişkilendiren jandarma, bölgede yaptıkları çalışmada 500 metre ilerdeki sulama kanalında üç çiftçinin kurşunlanmış, cesetleriyle karşılaştı. Jandarma, 3 çiftçinin öldürülmesiyle ilgili sır perdesi aralamaya çalıştı. Ancak aralarında hiçbir husumet bulunmayan üç kişinin aynı yerde aynı şekilde öldürülmesine kimse bir anlam veremedi. Bu arada Foça’da askeri araca çifte bombalı saldırı düzeledikleri belirlenen terör örgütü üyerleri geçen 2 Eylül’de Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi’nde polisle çatışmaya girdi. Çatışmada, “Ahmet Bal' sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı olarak ele geçirildi. Teröristlerin parmak izlerinin, patlama bölgesinden elde edilenlerle örtüşmesiyle de Foça saldırısı aydınlatıldı. Teröristlerin, keşif yaptıkları sırada bu 3 kişiyi kendilerini fark etmeleri üzerine, deşifre olmamak için öldürdükleri saptandı.